De la începutul anului și până în prezent, 3.405 persoane din Botoșani și-au găsit un loc de muncă

Astăzi, 23 noiembrie 2023, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani a organizat o nouă Bursă a Locurilor de Muncă.

Acțiunea a fost desfășurată de către AJOFM Botoșani în cadrul proiectului “ICOPROF-BT-R: Informare, consiliere, orientare profesională - Centru de sprijin pentru cariera ta” - Furnizarea de servicii specializate de mediere a muncii.

Prin desfașurarea acestui eveniment s-a realizat interacțiunea directă dintre angajatori și persoanele fără loc de muncă prin participarea a 10 angajatori care au pus la dispoziție, în vederea ocupării, un număr total de 65 locuri de muncă și 42 de persoane în căutarea unui loc de muncă, membri ai grupului țintă din cadrul proiectului cu domiciliul în Zonele Urbane Marginalizate din Municipiul Botoșani.

”Obiectivul principal și-a atins scopul în sensul că s-a facilitat contactul direct dintre angajatori și viitorii angajați iar persoanele din grupul țintă selectate vor participa în perioada următoare la probe de lucru în vederea încadrării în muncă”, susțin reprezentanții AJOFM Botoșani.

În perioada ianuarie-octombrie 2023, urmare a serviciilor și măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă oferite de  AJOFM Botosani, 3.405 persoane au fost încadrate în muncă, dintre care 1.434 femei.

Din totalul persoanelor ocupate pe parcursul acesrui an, 1.706 au peste 45 de ani, 377 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 137  au între 30 și 35 de ani, iar 1.185 sunt tineri sub 30 de ani.

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 1.532 provin din mediul urban, iar 1.873 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale 1.282 persoane (37,65%), urmate de cele cu învățământ gimnazial 906  persoane(26,61%). Numărul celor cu învățământ profesional este de 797 persoane, iar cei cu studii superioare sunt în număr de 224 persoane.

”Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa, beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă”, precizează reprezentanții instituției.

Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botosani, puteți accesa www.anofm.ro /AJOFM Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean agresiv cu propria mamă, reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție!

Wednesday, 18 September 2024

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, în cursul zilei de marți, 17 septembrie a.c., a încălcat obligațiile impuse prin ordinul de protecție emis de o ...

Produse susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiști în Botoșani și alte două localități!

Wednesday, 18 September 2024

Imobilele aparțineau unor persoane din Botoșani, Dorohoi și Șendriceni, bănuite de comiterea infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau simil...

Spectacolul „Piese de rezistență” se joacă în acest sfârșit de săptămână la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani

Wednesday, 18 September 2024

Regia artistică: Andrei Măjeri Scenografia: Șteff Chelaru Coregrafia: Victoria Bucun Sound design: Adrian Piciorea Video design: Andrei Cozlac Corepetitor: Incze Katalin Asistent ...