Proteste în cascadă la Botoșani: ”Dorim eliminarea inechităților salariale generate de clasa politică!”

Și salariații Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoșani (ITM) amenință cu greva generală, începând de luni, 27 noiembrie 2023.

Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii a notificat conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoșani cu privire la faptul că, în baza rezultatelor referendumului realizat în rândul membrilor de sindicat și ținând cont de hotărârea adoptată de către Cosiliul Național al Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii în ședința din 14 noiembrie 2023, începând cu data de 27 noiembrie 2023, se va declanșa greva generală.

Radicalizarea acțiunii de protest, după greva de avertisment din 22 noiembrie 2023, are drept cauză nesoluționarea revendicărilor salariaților din structurile subordonate Ministerului Muncii, care vizează, în principal, acordarea unor salarii echitabile, asigurarea unor condiții optime de muncă, rezolvarea deficitului de personal, plata orelor suplimentare, stabilitatea locurilor de muncă, optimizarea aplicațiilor informatice.

Liderii Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii consideră că există diferențe considerabile între salariații pe care îi reprezintă și colegii din aceeași familie ocupațională ”Administrație”.                                                

”Precizăm că în tot acest timp convenit de două luni, pentru colegi din aceeași familie ocupațională au fost identificate și adoptate acte normative menite să le suplimenteze veniturile”, susțin liderii de sindicat.

”Solicităm ferm ca și pentru noi, angajații instituțiilor Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, să fie adoptate măsuri imediate”, se arată în Notificarea transmisă de sindicat ITM Botoșani.

”Dorim eliminarea inechităților salariale generate de clasa politică!”

”Cerem respect și tratament echitabil din partea guvernanților și a factorilor decizionali. Soluționarea imediată a acestei discrepanțe și asigurarea unei remunerări corespunzătoare contribuției noastre la societate constituie o necesitate imperioasă”, atrag atenția liderii Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii.

”Toate aceste revendicări, cât și scăderea semnificativă a puterii de cumpărare ca urmare a creșterii generalizate a prețurilor și a ratei inflației, au condus spre o puternică nemulțumire în rândulmembrilor noștri”, se arată în Notificarea transmisă Ministerului Muncii și Solidarității Sociale și structurilor subordonate din teritoriu, de conducerea Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii, care este afiliată la Confederația Sindicatelor Democratice din România (CSDR).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

astăzi, 19:40

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

astăzi, 19:03

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...

Accident pe drumul dintre Hudum și Baisa: Patru persoane au ajuns la spital! (foto)

astăzi, 18:31

Patru persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produz în această după-amiază pe E 58, între localitățile Hudum și Baisa. La fața locului s-au deplasa...