CUMPLIT! Oamenii din Flămânzi nu au apă la robinete de două săptămâni! O nouă avarie complică şi mai mult situaţia!

Oamenii din Flămânzi care locuiesc la blocuri au ajuns la disperare pentru că de două săptămâni nu au apă în casă. Conducta de alimentare a oraşului este subdimensionată, iar pe traseu, alţi şi alţi abonaţi Nova Apaserv folosesc apa.

CUMPLIT! Oamenii din Flămânzi nu au apă la robinete de două săptămâni! O nouă avarie complică şi mai mult situaţia!

De două săptămâni, oamenii din Flămânzi care locuiesc la cele patru blocuri din oraş nu au parte de apă la robinete.

Primarul Dan Oloeriu estimează numărul celor afectaţi la o mie de persoane care de două săptămâni se chinuie, prin temperaturile ridicate, să facă rost de apă în scop menajer.

"Vă daţi seama de focar de mizerie ar putea fi acolo? Sunt oameni veniţi din străinătate, nu au cu ce să se spele, să facă mâncare, să-şi spele hainele, vasele. E un calvar, oamenii sunt furioşi şi pe bună dreptate. Am făcut demersuri la conducerea Nova Apaserv, la conducerea Consiliului Judeţean, le-am explicat situaţia, nu am obţinut nicio reacţie. Am înţeles că a fost avaria de la Liceul Economic, ni s-a promis că vom avea apă în oraş de joi seară, apoi vineri. Nu este apă nici acum", susţine primarul Dan Oloeriu.

Situaţia la Flămânzi este aceeaşi în fiecare vară când apa, care oricum ajunge în oraş cu greu, vine pe o conductă mult subdimensionată în raport cu numărul consumatorilor. Un cititor al Ştiri.Botoşani.Ro a şi contabilizat localităţile alimentate pe această conductă: "După cartierul Alfaland prima branşare este la Zăiceşti, urmează Cristeşti, Buzieni în dreptul staţiei de repompare, Coşula cu satele aferente, Draxini cu Băluşeni, Copălău, Cotu, Cerbu şi Flămânzi cu Nicolae Bălcescu, Cordun şi Poiana. Toate aceste localităţi fiind racordate la o conductă din anii 1980 care avea ca scop asigurarea cu apă a Filaturii din Flămânzi, a celor 300 de apartamente şi locuinţelor din vecinătatea fabricii. În condiţiile în care apa nu ajunge la etajul 4 la blocurile din Flămânzi, Nova Apaserv a extins alimentarea pe toate străzile din comunele Copălău şi Frumuşica, cu satele aferente".

Replica Nova Apaserv este devastatoare: o nouă avarie înregistrată în zona Lebăda a impus oprirea alimentării cu apă pe tot acest traseu, iar speranţele sunt aproape nule. "Ca apa să ajungă la Flămânzi, ar trebui să închidem alimentare pe toate celelalte zone de dinaintea Flămânziului, iar de câteva zile avem avarie după avarie. Credeţi că oamenilor noştri le convine să stea în soare la temperaturile astea şi să repare avariile? Conducta este aşa cum este, se sparge, nu avem ce face! Am atras atenţia în nenumărate rânduri în privinţa obligativităţii montării unei noi conducte pentru Flămânzi, dar societatea nu are bani pentru investiţii", susţine directorul operaţional al Nova Apaserv, Ady Petruşcă.

Perspectivele nu sunt deloc mai luminoase pentru că, după ce alimentarea cu apă pe conductă va fi reluată, va dura mult până când rezervoarele se vor umple, astfel încât apa să ajungă şi la locuitorii blocurilor din Flămânzi.

 

Spune-ne opinia ta