Probleme la unele obiective de la Cornișa. "Nu putem prelua ceva ce nu e bine făcut", spune primarul

Probleme la unele obiective de la Cornișa. "Nu putem prelua ceva ce nu e bine făcut", spune primarul

Probele ce au fost efectuate la obiectivele finalizate de la Parcul de agrement Cornișa au scos la iveală o serie de deficiențe, la ora actuală lucrându-se la remedierea acestora, după cum susține primarul Cătălin Flutur.

Edilul s-a ferit însă să avanseze vreo dată de la care ar putea fi deschis parcul de agrement.

Și consilierii locali au întrebat în repetate rânduri care este stadiul realizării investiției, ultima interpelare pe acest subiect fiind făcută de Mihai Tincu. În răspunsul primit de alesul municipal se arată care este procentul de realizare al fiecărui obiectiv de la Cornișa, dar și ce deficiențe au apărut și unde se lucrează.

Stadiul fizic al realizării obiectivelor de la zona de agrement:
Piscină acoperită și vestiare-100%
Bazine exterioare de agrement și amenajare plajă-100%
Terenuri de sport și vestiare-100%
Locuri de joacă pentru copii-100%
Amenajare alei pietonale și parcaje auto-100%
Amfiteatru-100%
Amenajare peisagistică-82%
Heleșteu și râu rafting-90%
Drumuri acces-97%
Asigurare utilități-97%
Amenajare teren, împăduriri-100%

"Se lucrează. În momentul în care am făcut o serie de probe am constatat că sunt niște disfuncționalități și nu putem prelua ceva ce nu este terminat și ce nu e bine făcut. Acum se fac tot felul de reparații, am ajuns cu canalizarea undeva în partea de sus în zona CET-ului și cred că deja ne-am înțepat în rețeaua orașului, mai este un pic de lucru la camera pompelor care vor duce apele uzate înspre canalizarea orașului. Una dintre problemele pe care le avem este cu calea de acces, sunt izvoare. Noi avem o soluție, să vedem ce se întâmplă până în primăvară", a precizat primarul Cătălin Flutur.

În urma expertizei care a fost făcută în vară, după ce au apărut surpări în zona de plajă și bazine, s-a decis realizarea unor lucrări suplimentare și la alte obiective din parc, cum ar fi realizarea unei paltforme betonate pe fundul lacului de rafting. Datorită neadaptării la solul existent de la Cornișa, unele specii de arbori s-au uscat, acestea urmând a fi înlocuite cu specii viabile și adaptabile la compoziția solului. Plantatul se va realiza în primăvara acestui an.

 

 

Spune-ne opinia ta