Consiliul Județean riscă să piardă 13 milioane de lei, din cauza atacării în instanță a repartiției banilor (video)

Consiliul Județean riscă să piardă 13 milioane de lei, din cauza atacării în instanță a repartiției banilor (video)

Consiliul Județean (CJ) riscă să piardă 13,2 milioane de lei, sumă alocată de Guvern pentru infrastructura rutieră din Botoșani, după ce prefectul a atacat în instanță, de două ori, modalitatea de repartiție a banilor adoptată în plen, a declarat, vineri, președintele CJ, Doina Federovici.

Potrivit legislației în vigoare, suma nu poate fi cheltuită până când contestația formulată de către reprezentantul Guvernului în teritoriu nu este soluționată definitiv. Judecătoria din Botoșani a dat câștig de cauză Consiliului Județean, însă prefectul Dan Nechifor a atacat decizia la Curtea de Apel din Suceava, instanță care a transmis că judecarea ar urma să aibă loc în luna noiembrie. Bugetul poate fi utilizat până la finele acestui an, astfel că administrația județeană încearcă să urgenteze procesul.

„Din păcate, Consiliul Județean Botoșani și primăriile din județ nu pot folosi banii alocați din cauza valului de contestații pe care prefectul Dan Nechifor le-a făcut la adresa hotărârii plenului Consiliului Județean privind modul de repartizare a banilor. Și asta deși, în primă instanță, când s-a judecat fondul, magistrații Tribunalului Botoșani au apreciat drept just și legal modul în care Consiliul Județean a împărțit banii alocați de Guvernul României pentru drumurile județene și comunale. Suntem acum în postura ca banii alocați de Guvern să se întoarcă la București și să nu mai poată fi folosiți. Pentru că termenul dat de Curtea de Apel Suceava pentru judecarea recursului este 8 noiembrie 2021 și este greu de crezut că procesul se va termina în timp util pentru ca banii să mai poată fi cheltuiți în acest an. Nimeni nu poate lucra atât timp cât sezonul este rece”, a arătat Doina Federovici.

Solicitarea CJ de preschimbare a termenului de judecată va fi analizată pe 13 septembrie.

 

 

Spune-ne opinia ta