Circ în Consiliul Local pentru o "luare de cuvânt"

Circ în Consiliul Local pentru o "luare de cuvânt"

Modificarea organigramei Direcției de Servicii Publice Sport și Agrement, a stârnit un adevărat circ în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Municipal, aleșii liberali nefiind de acord cu faptul că medicul veterinar Mihai Maxim, din cadrul DSPSA, ar dori să-și expună un punct de vedere în plenul municipal.

Se știe că de ani buni, medicul Maxim se află într-un conflict deschis cu directorul Eugen Țurcanu și se pare că de această dată, directorul unității și-ar fi propus să-l mute pe veterinar la Padoc pentru a-și desfășura activitatea de zi cu zi. Luarea de cuvânt a fost supusă la vot. În primă fază, votul i-a fost favorabil doctorului, numai că alesul USR, Maricel Ghiorghiță a votat la două capete și în locul colegei sale Raluca Curelariu. Prin urmare, votul a fost reluat și aleșii, în special cei liberali, au decis că medicul Mihai Maxim ar trebui să-și rezolve problemele într-un alt cadru, nu în plenul CL. Vorbe grele s-au revărsat în momentul în care atât primarul Cosmin Andrei cât și alți aleși social democrați au propus ca totuși doctorul să-și spună păsul, în pofida votului exprimat.

Domnilor consilieri, ați votat un proiect de hotărâre prin care doriți ca actul administrativ să se desfășoare transparent și puneți pumnul în gură unui cetățean care are de exprimat un punct de vedere? Dacă tot vorbim de transparență, ar trebui să-l ascultăm pe domnul doctor. La DSPSA s-au întâmplat tot felul de lucruri. Sunt plângeri penale acolo, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Viceprimarul Liviu Toma a încercat să fie conciliant, subliniind faptul că problemele medicului Mihai Maxim ar putea fi rezolvate de alte instituții ale statului și nicidecum de Consiliul Local. După vociferări de tot felul, liberalii invocând faptul că medicul veterinar dorește să-și expună punctul de vedere din punct de vedere profesional și nu ca un simplu cetățean. Chiar dacă spiritele s-au inflamat, într-un final medicul Maxim a luat cuvântul.

Nu vreau să vorbesc despre problemele pe care le am cu domnul director, ci vreau să vă aduc la cunoștință faptul că prin această modificare de organigramă, nu se dorește altceva decât mutarea biroului meu de pe strada Codrului la Padoc. Dacă mă mută, eu acolo nu îmi pot desfășura activitatea. Ce să vă spun de faptul că domnul director a sărit la mine la bătaie, că am 50 de comisii de disciplină și nu mai știu câte dosare? La Padoc sunt sute de câini care latră în continuu și vă întreb cum aș putea eu să îmi fac treaba?, a declarat medicul veterinar, Mihai Maxim.

Consilierii liberali nu l-au compătimit pe medic, ba mai mult, i-au transmis acestuia că fiecare și-a ales o meserie și trebuie să își desfășoare activitatea în condițiile de față.

Domnule doctor vreau să vă întreb dacă în acel birou unde ar urma să activați, mai este cineva? A, mai aveți un coleg. Și cum nu puteți lucra două persoane într-un singur birou? Haideți să îi întrebăm și pe cei de pe șantier, dacă le convine cum și unde lucrează. Fiecare ne-am ales o profesie și o prestăm ca atare. La Inspectoratul Școlar, sunt și câte 10 persoane într-un singur birou și nu se mai plâng, a declarat consilierul local, Ada Macovei.

Primarul Cosmin Andrei s-a arătat extrem de iritat de modul cum abordează problema aleșii liberali, și că în fapt este vorba despre relația pe care o are directorul Eugen Țurcanu cu Primăria municipiului Botoșani, primul fiind acuzat în mod direct că nu duce la îndeplinire comenzile municipalității, eschivându-se și apelând la tot felul de tertipuri pentru a nu își duce la îndeplinire sarcinile de serviciu. Într-un final s-a trecut la vot, iar proiectul de hotărâre privind modificarea organigramei a fost aprobat.

 

 

Spune-ne opinia ta