Cele mai multe salarii au cunoscut o creştere, cea mai mare fiind în cazul funcţionarilor ce lucrează la proiecte cu fonduri europene, unde s-a aplicat un spor de 40%.
Costică Macaleţi, şeful CJ a explicat că a practic s-a aplicat indicele de salarizare din 2017 la salariul minim.
Acesta nu a vrut însă să comenteze cum ajunge un electrician să câştige mai bine decât un consilier cu studii superioare. S-a rezumat doar la a spune că a luat cele mai mari salarii din consiliile judeţene din ţară şi cele mai mici, iar instituţia pe care o conduce acordă salarii la un nivel mediu. Şeful judeţului a mai menţionat că are buget pentru salarii, probleme ar fi la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, unde nu sunt asigurate salariile pe o perioadă de două luni, însă soluţia trebuie identificată la Ministerul Muncii, instituţie care asigură fondul de salarii.
Singura obiecţie a şefului judeţului a fost faptul că nu s-au introdus într-o grila salariile angajaţilor din administraţia publică locală, pentru că s-ar putea ca la unele UAT-uri sau consilii judeţene să se fi exagerat.
"În urma discuţiei în şedinţa operativă care o facem am dat un spor de 40% la cei care se ocupă de proiecte europene. Mi se pare absolut corect. În prezent avem pe fonduri europene proiectul privind drumul strategic. Am abordat următorul principiu: indicele de salarizare de anul trecut l-am aplicat la salariul minim pe economice. Au rezultat salariile care sunt publicate pe site-ul Consiliului Judeţean. Practic nu este o majorare efectivă, ci doar am aplicat indicele la salariul minim. Noi am păstrat un echilibru, luând salariile mari din consiliile judeţene şi cele mici şi suntem undeva pe la mijloc. Nu am mers la salarii maxime pentru că mi se pare puţin deplasat să mergem la maxim posibil", a declarat Costică Macaleţi.