Conducerea Urban Serv SA: Competența de a decide între atribuire directă și licitație nu e treaba primarului Municipiului Botoșani

Conducerea Urban Serv SA: Competența de a decide între atribuire directă și licitație nu e treaba primarului Municipiului Botoșani

Într-un comunicat de presă trimis astăzi presei de la Botoșani, Consiliul de Administrație al Urban Serv SA, a anunțat că  gestiunea serviciului public de salubrizare poate fi realizată prin modalitatea gestiunii directe, iar acest lucru ar trebui să nu mai intereseze pe nimeni de prin Primăria Botoșani. Consiliul de administrație al SC Urban Serv SA, este format din Viorica ANDRONACHI, Florin-Simion EGNER, Dan-Ștefan PĂDURARIU, Constantin-Andrei BEILIC și Sorin-Florentin NICULĂESA.

“Referitor la discuțiile publice privind serviciul de salubrizare al Municipiului Botoșani, Consiliul de Administrație al URBAN SERV SA Botoșani comunică următoarele:

1. Legea serviciilor publice nr 51/2006, art. 28 prevede faptul că gestiunea serviciului public de salubrizare poate fi realizată prin modalitatea gestiunii directe.

2. Consiliul Concurenței, prin adresa nr. 10176/07.08.2019, comunică faptul că atribuirea directă a serviciului de salubrizare poate fi efectuată în conformitate cu Legea nr. 51/2006, în condițiile aprobării unui Studiu de oportunitate pe acest tip de gestiune.

3. Competența de a decide între atribuire directă și licitație nu este a Primarului Municipiului Botoșani. El este obligat, prin aparatul de specialitate, să prezinte Consiliului Local ambele modalități de gestiune (directă și delegată). Pentru procedura de atribuire prin licitație, Primăria Botoșani, în calitate de Autoritate contractantă, avea obligația de a demara procedura de achiziție cu mult înainte de expirarea contractului în curs, conform prevederilor legale.

4. Consiliul Local, în calitate de autoritate deliberativă a unității administrativ-teritorială, are competențe exclusive în ceea ce privește înființarea, organizarea, gestionarea, coordonarea și atribuirea serviciului de salubrizare a localităților, conform art. nr. 6 din Legea nr. 101/2006 serviciului de salubrizare a localităților, acesta urmând a decide modalitatea de atribuire a contractului de salubrizare pentru Municipiul Botoșani.

5. Conform prevederilor Legii nr. 51/2006 a serviciilor comunitare de utilități publice, art. 3, alin (2), în organizarea, funcționarea și dezvoltarea serviciilor de utilități publice interesul general al colectivităților locale este prioritar, precum și art. 22, alin (1), conform căruia autoritățile administrației publice locale sunt libere să hotărască asupra modalității de gestiune a serviciilor de utilități publice aflate sub responsabilitatea lor”, se precizează în comunicatul remis de conducerea Urban Serv SA.

Cu alte cuvinte, nimeni din primăria Botoșani nu trebuie să fie prea interesat de activitatea acestei societăți care se ocupă de curățenia orașului. Primăria este doar locul stabilit pentru a protesta dacă în oraș este mizerie!

Reamintim că secretarul primăriei municipiului Botoșani, Oana Georgescu, declarase că nu va semna hotărârea Consiliului Local de prelungirea a contractului de curațenie a orașului cu SC Urban Serv SA, mai ales în condițiile în care municipalitatea a decis să scoată acest contract la licitație.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani au jucat fotbal în memoria colegului ucis pe un peron de gară!

astăzi, 13:24
46

Astfel, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași (din Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și Bacău) au jucat ieri pe Stadionul Areni din Suceava, cu gându...

Bistro Provence, un loc unde simplitatea și eleganța se împletesc armonios pentru a crea o atmosferă relaxantă (galerie foto)

astăzi, 12:44
156

La Bistro Provence din Botoșani poți să savurezi o cafea de calitate sau o gustare delicioasă, dar și un pahar de vin în compania unui preparat simplu și gustos.Bucăt...

Ce pedeapsă a primit un bărbat care a urinat pe mașina de poliție, după ce s-a îmbătat și a provocat un accident rutier

astăzi, 12:39
112

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Cristinel C., aflat în prezent în Penitenciarul Botoşani, la pedeapsa de 4 ani și 20 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, tu...