VIDEO: Scandal cât casa între Primăria Mihai Eminescu și Microbuzul SRL. Verginel Gireadă: “Am permis să întoarcă mașinile în capătul satului Cătămărăști Deal și să preia gratuit oamenii!” O fi mers careva gratuit cu maxi taxi?

VIDEO: Scandal cât casa între Primăria Mihai Eminescu și Microbuzul SRL. Verginel Gireadă: “Am permis să întoarcă mașinile în capătul satului Cătămărăști Deal și să preia gratuit oamenii!” O fi mers careva gratuit cu maxi taxi?

Scandalul dintre Primăria Mihai Eminescu și Microbuzul SRL capătă amploare pe zice trece, după ce oamenii nu mai au cu ce să vină în municipiu Botoșani.

Fostul deputat, Verginel Gireadă, acum șef serviciu în cadrul aparatului de specialitate al Primăriei Mihai Eminescu, primărie condusă de soția sa, Aneta Gireadă, e explicat astăzi într-o conferință de presă că întreg conflictul a degenerat după ce cetățenii au ajuns în punctul în care nu mai fac diferența între transportul municipal și intrajudețean, iar autoritățile județene refuză să aplice măsuri care să ducă la rezolvarea situației. În total, peste 3000 de locuitori sunt afectați de lipsa transportului din localitate în municipiului Botoșani.

Printr-un vid legislativ, această societate, Microbuzul nu poate să-și desfășoare activitatea decât până la limita municipiului Botoșani. El are o licență de transport până la limita municipiului, care înseamnă zona unde întoarce tramvaiul. Primăria Mihai Eminescu a dat o hotărâre de consiliul local prin care am permis celor de la Microbuzul, care operează pe linia 2, să vină să întoarcă la capătul satului Cătămărăști Deal, și să preia GRATUIT și fără bani cetățenii satului Cătămărăști Deal. Dar primăria nu emite autorizații de transport. Este treaba Consiliului Județean”, a explicat Verginel Gireadă, care a aruncat vina pe Consiliul Județean pentru toată situația, și care a anunțat că locuitorii comunei se pregătesc să protesteze în fața CJ până la soluționarea situației.

Urmăriți toate declarațiile lui Verginel Gireadă aici:

                 

Scandalul a izbucnit după ce „Microbuzul” a refuzat să mai efetueze servicii de transport pentru locuitorii din Cătămărăști Deal, situație apărută după ce a fost sancționată pentru efectuarea transportului pe acest traseu, pentru care nu avea licență și, prin urmare, dreptul de a o face, firma fiind amendată cu 6000 de lei de către polițiști.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
167

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
172

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
252

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...