Comuna Curtești începe conectarea rețelei locale de apă la rețeaua care alimentează municipiului Botoșani

Comuna Curtești începe conectarea rețelei locale de apă la rețeaua care alimentează municipiului Botoșani

Comuna Curtești începe în aceste zile conectarea rețelei proprii de apă la conducta care alimentează municipiului Botoșani. Conectarea la rețeaua de apă se face după ce administrația locală a început aplicarea unui proiect numit “înființare sistem de alimentare cu apă în comuna Curtești”, respectiv pentru satele Hudum, Mănăstirea Doamnei și Curtești.

Proiectul este în valoare de 9.880.132,00 lei și se realizează prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL 2), iar după cum ne-a spus primarul comunei Curtești, Maricel Anton, lucrările în cadrul proiectului au ajuns la aproximativ 60%.

“Sperăm să finalizăm lucrarea de alimentare cu apă a comunei până la finele anului 2020. Zilele acestea facem legătura cu conducta din municipiul Botoșani. Acum se lucrează în sensul giratoriu de pe Sucevei și am ajuns la final cu aducțiunea. Mai trebuie amplasate bazinele de acumulare care sunt în zona Curteștiului, iar acum se lucrează la extindere pe localitățile Hudum și Curtești. Mai mult, pe zona Mănăstirea Doamnei s-a terminat partea de alimentare prinsa în proiect, aducțiunea fiind deja făcută”, ne-a spus primarul comunei Curtești, Maricel Anton.

Totodată, în momentul de față se lucrează la extinderea conductei și branșarea la fiecare locuință în parte. În cadrul proiectului este prinsă inclusiv realizarea branșamentelor și este vorba de 650 de branșamente.

“La o medie de trei sau patru persoane care este deservită de fiecare branșament în parte, va dați seama că numărul beneficiarilor este destul de mare, însă aducțiunea a fost concepută ca pe viitor să permită și legarea celorlalte sate, respectiv Băiceni, Orașeni Deal și Orașeni Vale. Sperăm ca investiția să fie finalizată chiar în acest an, deși termenul de execuție era 2021”, a mai adăugat primarul comunei Curtești, Maricel Anton.