Primarul orașului Flămânzi, Dan Oloeriu: Firmele nou înființate la Flămânzi nu au fost afectate de criză

Primarul orașului Flămânzi, Dan Oloeriu: Firmele nou înființate la Flămânzi nu au fost afectate de criză

Un proiect finanțat cu fonduri europene implementat la Flămânzi a creat în această perioadă nu mai puțin de 60 de locuri de muncă în domeniul serviciilor.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional cu Capital Uman și are o valoare de aproximativ 4 milioane de euro. Implementarea acestuia se întinde pe o perioada de 3 ani, iar alte segmente cuprind și realizarea unui proiect pe servicii juridice, cu 30 beneficiari, un proiect de formare profesională, cu 325 beneficiari, un proiect de pregătire pentru anteprenoriat, cu 150 beneficiari, dar și un proiect de reabilitare a 30 de case și doua clădiri publice.

După cum au anunțat liderii administrației locale, în cadrul Serviciului Anteprenorial, Primăria Flămânzi, prin echipa managerială a proiectului, a selectat 30 de planuri de afaceri din cele 150 depuse.

În urma procesului de selecție, administrația locală a încheiat cu firmele câștigătoare un contract de subvenție, în valoare de 25 000 de euro, iar de trei luni de zile, aceste firme sunt active și își desfășoară activitatea normal. Cele mai multe dintre ele sunt în domeniul prestărilor de servicii, de la prelucrarea lemnului și confecții metalice și până la producția de produse de patiserie.

“Firmele nou înființate nu au fost afectate de criză pentru că au avut prinse în bugetele din proiecte și finanțarea salarizării, așa că au primit subvenții din fondurile europene. Sunt firme abia la început, și abia și-au achiziționat utilajele, iar altele abia acum fac acest lucru”, ne-a spus primarul orașului Flămânzi, Dan Oloeriu.