Comuna Coșula a reușit să finalizeze lucrările de cadastru sistematic!

Comuna Coșula a reușit să finalizeze lucrările de cadastru sistematic!

Una din primăriile din județul Botoșani a reușit să ajungă la final cu lucrările de cadastru sistematic. Primarul comunei Coșula, Mircea Acatrinei, a marcat această mică realizare în prezența prefectului Dan Șlincu, la sediul primăriei, unde a avut loc o întâlnire de lucru pe acest segment, între conducerea Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) și reprezentanții administrației locale.

Mircia Acatrinei susține că toate aceste lucrări sunt, într-adevăr, o mare realizare pentru administrația locală.

”Beneficiarii acestor lucrări sunt locuitorii comunei Coșula, persoane fizice și juridice, care dețin imobile pe raza acestei unități administrativ – teritoriale. Începând cu data de 12 august, lucrările sunt afișate la sediul primăriei pentru 60 de zile, perioadă în care persoanele interesate pot depune contestații sau cereri de rectificare”, a menționat Mihai Bâlbă, șeful OCPI.

Lucrările de cadastru sistematic de la Coșula au fost finanțate din fondurile Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) și fac parte din Programul Național de Cadastru și Carte Funciară 2015 – 2023 (PNCCF).

Programul are ca obiectiv principal înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor, cum ar fi terenuri, clădiri și apartamente, din România, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, finanțat din venituri proprii ale ANCPI. Acesta este în sumă de aproximativ 900 milioane de euro și din fonduri externe nerambursabile, obținute prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020, în cuantum de aproximativ 312 milioane de euro. De asemenea, lucrările pot fi finanțate și din bugetele unităților administrativ – teritoriale, care au primit în acest an sume de 150.000 de lei / UAT, față de 135.000 de lei / UAT, în 2016.

În județ, per total au fost prinse în lucrări de cadastru, atât prin finanțare ANCPI cât și prin POR, cinci unități administrativ – teritoriale, dar, deocamdată, doar la Coșula au fost finalizate lucrările. Mai sunt în derulare la Copălău, iar la Sulița, Mihai Eminescu și Vlădeni, acestea vor începe în perioada următoare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
58

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
45

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...

Anunț important de la Tribunalul Botoșani pentru candidații la CJ!

astăzi, 10:51
111

Tribunalul Botoșani înștiințează candidații care și-au anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, dar și pentru consilieri...