La Răuseni, două școli și o grădiniță sunt reabilitate prin PNDL II

La Răuseni, două școli și o grădiniță sunt reabilitate prin PNDL II

La Răuseni, două școli și o grădiniță beneficiază de lucrări de reabilitare a spațiilor destinate procesului de învățământ, după ce au fost accesate fondurilor alocate de Guvern prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua (PNDL II).

Autoritățile locale susțin că fac eforturi ca toate clădirile vechi să fie mai sigure și mai primitoare până la începerea școlii. Instalațiile vor fi noi și funcționale, iar elevii se vor bucura de spații moderne, explică liderii administrației comunei.

Prima din aceste școli este în satul Doina. Școala generală din localitate este în plin șantier, însă până la toamnă își va deschide porțile pentru cei 50 de elevi.

“Cu 800.000 de lei, clădirea a fost consolidată și racordată la rețeaua de apă și canalizare, a fost dotată cu instalații termice interioare și centrală termică cu combustibil solid. De asemenea, a fost înlocuită învelitoarea acoperișului, instalațiile electrice și pardoselile și a fost montată tâmplărie PVC”, ne-a spus primarul comunei Răuseni, Maria Jijie.

Lucrări similare se vor efectua și la Școala Generală Rediu, unde învață peste 60 de elevi și pentru care au fost alocate fonduri de peste 1 milion de lei. Licitația a fost deja finalizată.

În paralel, și clădirea Grădiniței nr. 1 intră în reabilitare și modernizare cu fonduri PNDL II. Aceleași lucrări sunt efectuate la spațiul care găzduiește 30 de preșcolari din zonă. Investiția este în valoare de 700.000 lei și se va finaliza în această toamnă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Comisia pentru legile Justiţiei: Hotărârile judecătoreşti pot fi semnate şi cu semnătură electronică calificată

Miercuri, 28 Septembrie 2022
31

Comisia parlamentară pentru legile Justiţiei a adoptat un amendament la proiectul privind organizarea judiciară care prevede ca hotărârile judecătoreşti să poată fi semnate şi cu semnă...

Deficitul bugetar a ajuns la 2,4% din PIB după primele opt luni ale anului

Miercuri, 28 Septembrie 2022
34

Deficitul bugetului general consolidat a crescut la 2,4% din Produsul Intern Brut după primele opt luni ale acestui an, de la 1,94% din PIB în primele şapte luni, potrivit datelor publicate lu...

Terenurile de sport din curțile școlilor pot fi folosite de copii, gratuit, după orele de curs – proiect adoptat de Senat, trimis în dezbatere la Camera Deputaților pentru decizie

Miercuri, 28 Septembrie 2022
50

Copiii vor avea acces, gratuit, la terenul de sport din curtea şcolii, în afara orelor de curs, potrivit unui proiect legislativ iniţiat de parlamentari USR, PNL, PSD, UDMR şi minorităţi, a...