Circ în ședința de CJ pentru aprobarea unui proiect respins de trei ori până acum. „Se vede disperarea proprietarului de a scăpa de această belea” (video)

S-au aprins spiritele și spre finalul ședinței de Consiliul Județean. Consilierii au fost, pentru a treia oară, împotriva votării unui proiect de pe ordinea de zi.

Circ în ședința de CJ pentru aprobarea unui proiect respins de trei ori până acum. „Se vede disperarea proprietarului de a scăpa de această belea” (video)

Consilierii județeni s-au întrunit în ședință ordinară și au făcut circ, din nou. Totul a pornit de la un proiect de pe ordinea de zi ce vizează un conac din județ.

Este vorba despre Conacul Alexandrescu de la Guranda, care a ajuns pentru a treia oară pe ordinea de zi a CJ și nici acum nu a trecut.

„Poate și-ar trimite soacrele, dar copiii în niciun caz”

Despre acest subiect, consilierul județean din partea PNL, Mirela Saucă, spune că proprietarul este disperat să vândă conacul.

„Și eu mă gândeam și făceam așa un remember, cred că este a treia oară. Se vede disperarea proprietarului de a scăpa de această belea, cu ghilimelele de rigoare”, a declarat Mirela Saucă.

De asemenea, consilierul județean a ținut să precizeze că formațiunea PNL nu va vota acest proiect nici acum.

Noi ne-am susținut și argumentat de fiecare dată punctul de vedere liberal, cu argumente științifice, medicale, economice. Suntem consecvenți, rămânem pe același punct de vedere, deci vom vota împotriva acestui proiect. Aș adresa o întrebare celor care susțin acest proiect: ați locui acolo două, trei zile, în clădirea aceea alături de familie? Poate și-ar trimite soacrele, dar copiii în niciun caz”, a completat Mirela Saucă.

Consilierul a cerut și părerea medicului Ramona Guraliuc, șefa UPU-SMURD, consilier din partea PSD.

Nu știu să existe un microorganism în 2024 care să nu poată fi distrus. Avem atâtea substanțe pe care cred că echipele specialiste le vor folosi și atunci riscul epidemiologic este minim, aproape zero. Dacă luăm și gândim procedural atunci ar trebui ca după orice patologie cu transmitere pe cale aeriană spitalul sau instituția respectivă să o închidem o perioadă, pentru că se poate transmite. Atunci Spitalul de Pneumoftiziologie ar trebui închis de fiecare dată când intră un pacient care transmite TBC, la fel și serviciul de urgență. Sunt niște proceduri respectate, iar riscul epidemiologic este minim, aproape zero”, a declarat Ramona Guraliuc.

Ca replică la intervenția consilierului județean din partea PNL, președintele Consiliului Județean (CJ) din Botoșani spune că dacă un potențial investitor ar putea realiza o investiție în acel conac, CJ-ul de ce nu ar putea.

Este punctul dumneavoastră de vedere, sunt determinări făcute. Prin urmare, dacă acest investitor sau potențial investitor care nu mai reușește să ducă la bun sfârșit această procedură, paote să realizeze acolo o investiție cu adresabilitate pentru locuitorii județului, dar și pentru cei din afara sa, mă întreb noi de ce nu am putea? Acolo vorbim de un monument istoric, cred că nimeni nu îl va demola vreodată, pentru că este în patrimoniul nostru. Vă aduc la cunoștință că pentru acest proiect de hotărâre avem nevoie de o majoritate calificată, adică de două treimi”, a adăugat Doina Federovici.

„I-am făcut un bine astăzi”

În discuție a intervenit și un alt consilier din partea PNL, Alecsandru Gabriel Augustin, care consideră că investitorului i s-a făcut un bine prin neaprobarea proiectului.

„Îi dăm aripi investitorului, nu îl mai blocăm și atunci ar putea face investiții acolo, poate vinde imobilul privat. Îi dorim mult succes, i-am făcut un bine astăzi”, a declarat Gabriel Alecsandru Augustin.

Proiectul despre Conacul Alexandrescu de la Guranda a fost respins cu 16 voturi pentru și 14 voturi împotriva.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1053

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9550

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1303

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...