Cine sapa groapa si cine plateste!

Cine sapa groapa si cine plateste!
Proiectul de hotarare privind sanctionarea furnizorilor de utilitati care nu acopera gropile pe care le fac in timpul diferitelor lucrari in asfalt, act normativ aprobat in ultima sedinta de Consiliu Local, va intra in vigoare la finele lunii octombrie!

 Viceprimarul municipiului Botosani, Florin Ghiorghita, precizeaza ca HCL a fost trimisa la Prefectura, insa nu s-a intors cu viza de legalitate. „In momentul cand se va intampla acest lucru, trebuie s-o publicam din nou, fiindca este o hotarare de interes public major. Abia dupa 30 de zile de la publicare HCL intra in vigoare. Asta inseamna undeva pe la sfarsitul lunii octombrie”, a declarat Florin Ghiorghita.

Totusi, pana sa intre in vigoare hotararea, municipalitatea a inceput deja sa ia unele masuri. Nu se dau amenzi, dar se actioneaza pe partea de autorizare, de acte. In general, intervin probleme cu E.ON Gaz, Apa Grup, chiar si cu Termica in unele locuri. „Termica, ce a avut, aproape a refacut. Ei au si un contract cu SC Conrec, care se duce si reface in urma lor. Probleme mari avem cu gazul, in primul rand, apoi cu E.ON Moldova, care mai intervine, si Apa Grup, care are lucrari in mai multe zone ale orasului. Dar si Apa Grup am inteles ca are acum contract cu Conrec si tot ce este avarie pe cale de rulare repara ei. Deja se constata o imbunatatire, dar este loc si de mai bine”, a mai adaugat viceprimarul Ghiorghita.

Atunci cand HCL va fi efectiv aplicata, furnizorii de utilitati ce vor efectua interventii fara a avea autorizatie de la Primarie sau care nu vor repara suprafetele pe care au intervenit vor fi sanctionati. Amenzile vor fi cuprinse intre 1.000-2.500 lei. Mai exact, daca furnizorii vor depasi termenul de refacere stabilit in autorizatie cu 1-5 zile, vor avea de plata intre 300-500 lei, cu 5-10 zile, o sanctiune de 500-800 lei si cu mai mult de 10 zile, intre 2.000- 2.500 lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
805

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
254

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
218

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...