PuÅ£ini comercianÅ£i în Centrul Vechi al municipiului È™i-au luat inima în dinÅ£i să-ÅŸi întindă tarabele ÅŸi cuptoarele sau prăjitoarele. La ce vânt bate în întreaga zonă a Moldovei ÅŸi la ce temperaturi scăzute sunt anunÅ£ate, mai că ÅŸi-ar strânge calabalâcul ÅŸi s-ar duce acasă. Mai trag însă speranÅ£e că vremea se va îmbuna, măcar să-ÅŸi recupereze banii din taxele plătite.
Câteva tarabe cu produse din carne, vreo două tarabe cu cozonac unguresc sau cu gogoÅŸi ori clătite cu diverse umpluturi ÅŸi câteva tarabe la care se vinde bere. Cam acesta era după ora prânzului meniul din Centrul Istoric. În ce priveÅŸte preÅ£urile, nu sunt mari diferenÅ£e faţă de evenimentele anterioare derulate de municipalitate.
Micii costă 2,5 lei sau 3 lei, iar 100 de grame de frigărui de pui, de porc, ceafa de porc, piept de pui costă 7 lei. AcelaÅŸi preÅ£ îl au porÅ£iile de 100 de grame de cârnaÅ£i afumaÅ£i, scăriţă afumată, ciolan afumat ÅŸi aripioare de pui. La 6 lei găsim costiţă de porc, cârnăciori proaspeÅ£i, cârnăciori picanÅ£i, pulpe de pui ÅŸi ciuperci cu mujdei, toate la 100 de grame. Pastrama de oaie pare a fi cel mai scump produs, 100 de grame costând 8 lei. În schimb, la 5 lei găsim hamsii, cartofi ţărăneÈ™ti, ardei copÅ£i, suc sau bere la doză. Berea la draft costă 3 sau 4 lei, funcÅ£ie de comerciant. La vânzare sunt scoase însă ÅŸi murături asortate.
În timp ce comercianÅ£ii îÅŸi scoteau marfa, tehnicienii pregăteau scena pe care vineri seară vor evolua Antonia ÅŸi Lora & Band. LiniÅŸte însă în sectorul tiribombelor care au fost montate în zona parcării din faÅ£a fostului magazin BotoÅŸani. Operatorii speră că vremea se va mai încălzi astfel încât clienÅ£ii să nu se aleagă cu otite sau răceli.