Ce vor să facă viitorii consilieri locali de la PNL cu Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă”! (Foto, Video)

Consilierii locali aleși pe listele PNL Botoșani la alegerile locale din iunie își preiau mandatele la finalul acestei luni.

La sediul de partid al Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, formațiunea politică și-a prezentat consilierii locali care își vor prelua mandatele la finalul acestei luni.

Printre ideile prezentate de aleșii locali se numără și schimbarea denumirii Sălii Polivalente „Elisabeta Lipă” din municipiul reședință de județ.

Viitorii consilieri au arătat faptul că vor să ia această decizie, deoarece Elisabeta Lipă nu ar fi din județul Botoșani, ci, spun ei, din județul Suceava. Mai exact, din Siret.

În realitate, Elisabeta Lipă este din satul Cândești, județul Botoșani. 

O idee pe care am discutat-o împreună și pe care vrem să o promovăm este schimbarea denumirii Sălii Polivalente „Elisabeta Lipă” cu o altă denumire. Elisabeta Lipă este născută la Siret, în județul Suceava, deci nu este botoșăneancă”, a declarat Daniela Fetcu, consilier local ales din partea PNL Botoșani.

Totodată, aleșii locali spun că vor să promoveze botoșănenii cu rezultate remarcabile. Printre persoanele la care s-au gândit se numără Simona Radiș sau Patricia Cireș.

Noi vrem să promovăm botoșănenii. Deci denumirea sălii de sport să fie schimbată, de exemplu cu Patricia Chireș sau Simona Radiș, care are destul de multe medalii câștigate în canotaj. Noi avem botoșăneni atât de valoroși și nu îi promovăm”, a adăugat Daniela Fetcu.

Cu privire la acest subiect a intervenit și Eduard Telișcă, care a precizat că Elisabeta Lipă s-ar fi dezis în repetate rânduri de botoșăneni, spunând că nu este din județul nostru.

Doamna Elisabeta Lipă s-a cam dezis de botoșăneni zicând că ea nu este botoșăneancă. Atunci noi de ce să îi punem unei săli numele dumneaei, chiar dacă este o mare sportivă. Să promovăm botoșănenii care nu se dezic de locul în care s-au născut, au crescut și s-au dezvoltat”, a spus și  Eduard Telișcă.

Întrebați dacă au fost motivați și de intrarea Elisabetei Lipă în Partidul Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani, consilierii au declarat că nu este neapărat motivul principal, însă a fost luat în calcul.

„Atât timp cât tu te asociezi cu un partid, cred că acel nume ar trebui să fie dat jos de pe sală”, a declarat Sînziana Secrieru.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Gala Excelenței în Educație: Olimpici botoșăneni premiați pentru rezultate remarcabile! (Foto, Video)

astăzi, 13:51

Ziua de vineri a fost dedicată elevilor și profesorilor botoșăneni care, de-a lungul anului școlar 2023 – 2024, au obținut rezultate excepționale la concursurile la care au participat. ...

Traseul roșu: Ștafeta veteranilor Invictus a ajuns la Botoșani! (Foto, Video)

Thursday, 17 October 2024

Ștafeta Veteranilor este un eveniment marca Invictus România și a ajuns la ediția cu numărul XI, fiind desfășurat în perioada 04 – 25 octombrie 2024. Scopul acestui proiect est...

Mandatele a zeci de primari și consilieri locali, validate de judecătorii din Botoșani! (Video)

Thursday, 17 October 2024

În cadrul conferinței de presă săptămânale, Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, a anunțat faptul că a primit hotărârile de validare a mandatelor pentru consilierii l...