Botoșănenii care și-au extins apartamentele fără autorizație de construire, în vizorul polițiștilor locali!

În urma controalelor, mai mulți proprietari de apartamente au fost somați să elibereze spațiul de folosință comună de pe casa scărilor.

Botoșănenii care și-au extins apartamentele fără autorizație de construire, în vizorul polițiștilor locali!

   Ziare.com

În intervalul 11 - 13 decembrie 2023, polițiștii locali din cadrul Biroului disciplina în construcții au desfășurat activități de verificare a respectării reglementărilor legale de către proprietarii locuințelor situate în trei blocuri din strada Împărat Traian. 

În urma verificărolor, au fost identificate patru situații în care proprietarii de apartamente au efectuat lucrări de construire fără autorizație de construire.

Este vorba despre extinderi pe scara blocului, fiind blocat accesul proprietarilor în anumite zone proprietate comună, dar și extinderi la fațada principală a blocurilor.

Având în vedere vechimea construcțiilor, dreptul de a constata și aplica sancțiuni s-a prescris, transmit reprezentanții Poliției Locale, însă documentația a fost înaintată către Primăria municipiului Botoșani, în vederea luării deciziei menținerii sau a desființării acestora. 

De asemenea, cinci proprietari de apartamente au fost somați să elibereze spațiul de folosință comună ocupat prin depozitarea unor piese de mobilier, bunuri și alte materiale, fiind îngreunată circulația pe casa scării.

Potrivit reglementărilor legale, proprietarii de apartamente din imobilele tip condominiu sunt obligaţi să nu ocupe, în nici un mod, spaţiile de folosinţă şi proprietate comună din imobilele tip condominiu, fără aprobarea asociaţiei de proprietari.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

astăzi, 19:10
81

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
269

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
593

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...