Aleșii locali, cu CV-urile la vedere!

Nerespectarea prevederilor referitoare la depunerea CV-ului, precum și a procedurilor de depunere, actualizare și publicare a acestuia ar urma să fie sancționată de către prefecți.

Aleșii locali, cu CV-urile la vedere!

Aleșii locali vor fi obligați să își facă publice CV-urile, propune o nouă modificare a Codului Administrativ depusă la Senat.

Propunerea vizează schimbarea actualelor prevederi legislative, care nu includ obligativitatea aleșilor locali de a-și face cunoscute CV-urile după preluarea mandatului. În momentul de față, conform Legii 176/2010, aleșii locali trebuie să întocmească şi să depună declarații de avere şi de interese, dar noua propunere ar adauga acum şi obligația de a întocmi şi actualiza un CV, toate aceste documente fiind obligatoriu să devină publice în termen de 30 de zile de la validarea mandatului.

De asemenea, instituțiile publice în cadrul cărora aleșii locali îşi exercită mandatul vor fi obligate să publice pe site-ul propriu CV-ul acestora, în termen de 10 zile de la împlinirea termenului de depunere menţionat. În plus, aleşii locali trebuie să actualizeze anual CV-ul, până la data de 15 iunie a fiecărui an de mandat, potrivit ziare.com, care citează avocatnet.ro.

Nerespectarea prevederilor referitoare la depunerea CV-ului, precum și a procedurilor de depunere, actualizare și publicare a acestuia ar urma să fie sancționată de către prefecți.

Astfel, pentru nedepunerea și neactualizarea CV-ului în termenele stabilite, inițiativa prevede o amendă de la 2.000 la 6.000 lei. Nepublicarea acestuia în termenul legal de către instituția publică ar urma să fie sancționată cu o amendă mai mare, cuprinsă între 5.000 și 10.000 lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

astăzi, 19:10
97

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
309

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
653

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...