Lucrări de modernizare la Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani, finanțate de Banca Mondială și Guvernul României (Foto)

Investiția va implica în special consolidarea și extinderea cu un etaj a clădirii actuale, precum și modernizarea instalațiilor aferente noii clădiri.

Lucrări de modernizare la Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani, finanțate de Banca Mondială și Guvernul României (Foto)

În perioada 2019-2025, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române derulează proiectul ”Consolidarea Infrastructurii și a Pregătirii pentru Situații Critice de Urgență”, finanțat de Banca Mondială și Guvernul României, ale cărui scopuri sunt creşterea rezilienţei facilităţilor critice ale Jandarmeriei Române de răspuns în situații de urgenţă şi la dezastre, consolidarea capacităților instituționale pentru pregătirea și răspunsul în situații de urgență, precum și adaptarea la schimbările climatice.

În cadrul acestui proiect, se vor desfășura lucrări de modernizare a sediului Detașamentului 1 Jandarmi Mobil din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, strada I.C. Brătianu nr. 110, municipiul Botoșani.

Investiția va implica consolidarea și extinderea cu un etaj a clădirii actuale și modernizarea instalațiilor aferente noii clădiri, care va asigura condiții de muncă îmbunătățite pentru personalul detașamentului, caracteristici eficiente din punct de vedere energetic și facilități destinate incluziunii persoanelor cu dizabilități și a tratamentului nediscriminatoriu față de femei.

În conformitate cu politicile sociale și de mediu ale Băncii Mondiale, proiectul este supus unui set de proceduri și operațiuni menite să asigure evitarea sau atenuarea oricăror impacturi negative generate de proiect asupra mediului înconjurător și a comunităților locale, ca urmare a lucrărilor de reconsolidare, modernizare și extindere a clădirii.

Pentru aceasta a fost elaborat un Plan de Management Social de Mediu, care a fost publicat și poate fi consultat pe paginile de internet ale Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, dar și în format tipărit la sediile acestora, transmit reprezentanții IJJ Botoșani.



 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

astăzi, 19:10
64

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
249

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
562

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...