Botoșăneni purtați pe drumuri de către angajați din primării

Din neștiință sau delăsare reprezentanții mai multor primării din județul Botoșani îi poartă pe oameni pe drumuri pentru a rezolva treburi care cad în sarcina autorităților locale. 

Botoșăneni purtați pe drumuri de către angajați din primării

Zilnic, la Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) se prezintă cetățeni care vin de la zeci de kilometri depărtare pentru a solicita adeverințe care să le ateste veniturile, care le sunt necesare la dosarele depuse la primării în vederea obținerii anumitor ajutoare financiare oferite de stat.

Sebastian Tocariu, directorul AJPIS, susține că primăriile sunt responsabile cu obținerea documentelor de la instituția pe care o conduce și face un apel la reprezentanții acestora să nu mai poarte oamenii pe drumuri. 

"Având în vedere ultimele modificări la Legea privind alocația de susținere a familiei, respectiv Legea ajutorului social, facem apel la primari să aplice aceeași regulă pentru adeverințele de care au nevoie la dosare ca și pentru adeverenințele de la ANAF, să nu mai solicite și să trimită oamenii pe drumuri până la Agenția noastră. Să adune zilnic solicitările de care au nevoie la noi, să ni le trimită prin email iar noi le transmitem adeverințele necesare. Este vorba de adeverințe care să ateste de ce sume beneficiază persoanele la Agenția noastră", a precizat Sebastian Tocariu.  

AJPIS va face o nouă adresă către toți primarii din județul Botoșani prin care le va cere să solicite documentele necesare pentru beneficiarii de ajutoare sociale și să nu mai trimită oamenii la Botoșani. 

 

Spune-ne opinia ta