Banii primiți de Consiliul Județean pentru calamități nu pot fi folosiți. Solicitare făcută la Guvern

Banii primiți de Consiliul Județean pentru calamități nu pot fi folosiți. Solicitare făcută la Guvern

Consiliul Județean a primit în luna decembrie bani de la Guvern pentru refacerea drumurilor care au fost afectate în cursul anului 2016 de calamități. Consilierii județeni au aprobat, luni, în ședință extraordinară prinderea acestor bani în bugetul județean, fiind vorba de 12,3 milioane de lei.

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți, susține însă că acești bani nu vor fi folosiți pentru destinația pentru care au venit, întrucât la nivelul județului au fost făcute intervenții din fondurile de întreținere pentru drumurile județene, înainte de a fi făcute aceste alocări.

Pentru a nu fie pierdută suma, autoritățile județene vor solicita Guvernului să poată folosi acești bani pentru turnarea de covoare asfaltice pe drumurile județene. 

"Nu avem cum să cheltuim acești bani deocamdată. Va trebui să facem o intervenție la Guvern să ni-i mute pe altă poziție, să îi putem pune la dezvoltare, să vedem dacă se poate. La calamități s-a mai intervenit între timp că nu știam dacă se aprobă sau nu sumele. Mai avem suma de 6,3 milioane de lei pe care trebuie să o cheltuim, sunt contestații la licitație și după ce se adjudecă trecem la treabă. Dacă aprobă să treacă cei 12,3 milioane pe dezvoltare ar fi minunat. Pentru drumuri județene vrem, să prindem pe programul de anul acesta covoare asfaltice", a precizat președintele Consiliului Județean. 

 

Spune-ne opinia ta