Autoritățile se pregătesc pentru a treia licitație la drumul strategic Botoșani - Iași

Autoritățile se pregătesc pentru a treia licitație la drumul strategic Botoșani - Iași

Consiliul Județean Botoșani va scoate din nou la licitație lucrările la axa strategică rutieră, iar acest lucru chiar la începutul lunii octombrie.

Licitația se va desfășura însă după o actualizare a prețului lucrărilor, actualizare care va fi supusă votului consilierilor județeni de la Botoșani în ședința care se va desfășura finele acestei luni.

Consiliul Județean Botoșani a solicitat proiectantului o actualizare a prețului materialelor, pentru a fi adus la prețurile zilei, ceea ce ar putea să spargă blocajul făcut de prețuri în jurul acestei lucrări.

Pe de altă parte însă, liderii județului tot nu agreează ideea de lotizare a lucrării.

Până în prezent au fost organizate două licitații pentru această lucrare, dar la care nu s-a înscris nici un constructor, motivul invocat fiind prețurile mult prea mici pentru o asemenea lucrare de anvergură. Lucrarea are nu mai puțin de 106 kilometri și ar asigura un transport normal pe ruta Botoșani – Iași.

La prima licitație, prețul pentru acest drum a fost de 55 de milioane de euro, pentru ca la a doua licitație, prețul să fie aproximativ  60 de milioane de euro.

Dacă însă nici la această licitație nu se va prezenta nimeni, atunci se va putea spune clar că întregul proiect este un eșec, pentru că lucrările urmează a fi realizate din fonduri europene doar până în octombrie 2023, iar realizarea a 106 km de drum în timpul scurt din această perioadă se va dovedi pentru constructori o adevărată aventură.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

astăzi, 19:10
57

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
239

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
542

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...