Autoritățile intenționează să înființeze două noi sensuri giratorii pe o stradă din oraș (video)

Autoritățile intenționează să înființeze două noi sensuri giratorii pe o stradă din oraș (video)

Autoritățile locale intenționează să înființeze două noi sensuri giratorii în municipiul Botoșani, ambele pe strada Sucevei. Unul dintre acestea va fi amenajat în intersecția cu Bulevardul Mihai Eminescu, iar celălalt în intersecția cu strada Primăverii, după cum s-a discutat în ședința ordinară de luni a Consiliului Local (CL).

„A treia problemă ar fi referitor la traficul greu de pe strada Sucevei, nu neapărat trafic greu, pe Sucevei la intersecția cu Primăverii poate ar fi bine de pus un sens giratoriu. Acolo mereu se blochează traficul, strada Sucevei nu poate prelua nici mașinile, traficul greu care intră dinspre zona Sucevei, apoi la intersecția cu Bulevardul la fel. Să ținem cont că nu mai avem tramvaie, că nu mai avem căi de rulare, cred că s-ar putea face multe lucruri acolo”, a fost interpelarea consilierului USR Marcel Gheorghiță.

Primarul Cosmin Andrei a aprobat ideea, subliniind că nu s-a renunțat nici la proiectul privind amenajarea unui sens giratoriu în intersecția cu Bulevardul, care suferă modificări ca urmare a dezafectării infrastructurii de tramvai.

„Traficul greu nu are ce căuta pe strada Primăverii de pe strada Sucevei, decât dacă au cei care solicită liberă trecere. Dinspre Suceava spre Primăverii se poate intra ușor cu autovehicule mai mari, dar într-adevăr este oportun un sens giratoriu acolo, la fel cum este oportun un sens și în intersecția cu Bulevardul Mihai Eminescu, pe care l-am pus în stand-by pentru că a fost proiectul cu tramvai și era gândită toată soluția un sens giratoriu cu tramvai prin mijloc. Acum trebuie să o regândim, să o reproiectăm, mai este un arbore acolo, un monument al naturii, arbore protejat, un stejar pe care trebuie să îl avem în vedere când desenăm sensul giratoriu, dar sunt convins că nu vor fi probleme. De asemenea, un panou pe care trebuie să-l demontăm, un totem publicitar, pe care după ce îl demontăm și își rezolvă și cei de la Nova Apaserv avaria istorică pe care o au acolo, înființăm un giratoriu. Anul viitor, ne vom ocupa de documentații pentru acest aspect”, a explicat Cosmin Andrei.

Strada Sucevei are un sens giratoriu și în intersecția cu strada Pacea. În intersecția cu Bulevardul a existat un sens giratoriu până în 2015, când a fost desființat la solicitarea Inspectoratului de Poliție Județean.

 

 

Spune-ne opinia ta