Aproape 9.000 de botoșăneni s-au sustras de la plata taxei de salubrizare (video)

Aproape 9.000 de botoșăneni s-au sustras de la plata taxei de salubrizare (video)

Aproape 9.000 de locuitori ai municipiului Botoșani s-au sustras de la plata taxei de salubrizare, a declarat, joi, într-o conferință de presă, primarul Cosmin Andrei.

„Am spus în nenumărate rânduri că sunt două modalități să plătim mai puțin pentru deșeurile municipale: gradul de colectare selectivă, care ne permite să ajungem la un procent aproape de cele trecute în lege, care merg spre 75% în ultima perioadă, sau creșterea bazei de impozitare. Am abordat ambele variante. Am făcut o verificare să vedem cine plătește gunoiul, dacă plătește toată lumea, fiindcă aveam semnale că sunt situații”, a afirmat Andrei.

Potrivit edilului, dintr-un număr total de 42.637 de persoane controlate, 8.998 nu plăteau taxa de salubrizare, cu toate că aveau această obligație. În acest sens, au fost trimise 3.932 de somații.

Cosmin Andrei a subliniat că, în urma verificărilor efectuate de angajații Primăriei, Direcția de Taxe și Impozite a fost asaltată de cetățeni veniți să lămurească situația.

„Eu vă pot spune că a crescut în intensitate activitatea de la Direcția de Impozite și Taxe Locale. Aceste persoane au venit să-și clarifice situația, să spună: locuiesc, nu locuiesc, câte persoane, mai multe, mai puține, au plecat în străinătate, au venit acum, de ce nu plăteau, apartamentul era folosit, nu era folosit, avem taxă pe persoană juridică și sunt persoane care locuiesc în aceste sedii. Important este că am crescut baza de impozitare și, dacă verificăm absolut toate situațiile, să păstrăm această taxă în loc să o creștem. Cu alte cuvinte, să nu plătim noi, cei care suntem de bună credință, și pentru cei care nu plătesc această taxă din diverse motive”, a adăugat primarul.

 

 

Spune-ne opinia ta