VIDEO. S-a emis ordinul de începere a lucrărilor de proiectare a variantei ocolitoare a municipiului Botoșani

VIDEO. S-a emis ordinul de începere a lucrărilor de proiectare a variantei ocolitoare a municipiului Botoșani

S-a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru proiectarea variantei ocolitoare a municipiului Botoșani prin Curtești, un obiectiv a cărui valoare este estimată la 50 de milioane de euro, a declarat, joi, într-o conferință de presă, primarul Cosmin Andrei.

„Licitația s-a încheiat, nu au fost contestații, astfel încât într-un termen de câteva luni de zile refacem studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru șoseaua de centură, care va ocoli municipiul prin Curtești, cu o finanțare pe care o avem printr-un protocol cu Ministerul Transportului”, a anunțat edilul.

El și-a exprimat intenția de a continua proiectul, derulat de Asociația „Zona Metropolitană Botoșani”, prin înființarea unui inel de circulație care să comunice cu estul orașului.

„Următoarea etapă este foarte importantă, este execuția acestei artere de circulație, o investiție care credem că se va ridica în jurul valorii de 50 de milioane de euro și care reprezintă o alternativă pentru traficul greu sau pentru cei care au de mers între Suceava și Iași și care ne ajuta pe noi pentru decongestionarea traficului pe Șoseaua Iașului, Maior Ignat, Viilor, Kogălniceanu, care este destul de afectat și provoacă un real disconfort. Această variantă ocolitoare pentru municipiul Botoșani poate continua cu un inel de circulație pe care îl avem în vedere și vom face un alt studiu de fezabilitate pentru ocolirea pe partea de est, spre Stăuceni să spunem”, a adăugat Cosmin Andrei.

Varianta ocolitoare a municipiului Botoșani a fost inclusă pe lista de proiecte de infrastructură de transport finanțabile prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Ar urma să aibă o lungime de zece kilometri și o valoare de aproximativ 165 milioane de lei.

Șoseaua de centură va asigura legătura între DN 29 Botoșani – Suceava şi DN 28 Botoșani – Târgu Frumos.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Covid-19 se răspândește alarmant în județul Botoșani. Apelul DSP către populație

Vineri, 22 Septembrie 2023
1140

Răspândirea virusului Covid-19 ia amploare în județul Botoșani, unde sunt depistate zilnic peste 30 de noi cazuri de infectare, transmite Direcția de Sănătate Publică (DSP).39 d...

Unul din cinci permise suspendate de polițiști a fost restituit după contestarea măsurii în instanță

Vineri, 22 Septembrie 2023
608

Tot mai mulți botoșăneni contestă măsura suspendării permisului de conducere, în contextul amplificării acțiunilor de control în trafic. De la începutul acestui an, aproximat...

Bărbat reținut după ce a agresat sexual o minoră lipsită de apărare

Vineri, 22 Septembrie 2023
600

Un bărbat de 36 de ani, din municipiul Botoșani, a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzația că ar fi agresat sexual o minoră de 17 ani, informează Inspectoratul de Poliție Ju...