Aproape 1000 de străini au cerut anul trecut azil la centrul din Rădăuți!

Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Rădăuți are competențe în județele Suceava, Botoșani, Iași și Neamț.

Aproape 1000 de străini au cerut anul trecut azil la centrul din Rădăuți!

Centrul Regional de Proceduri de Azil Rădăuți a procesat aproape 1000 de cereri anul trecut și a eliberat peste 3500 de permise de ședere persoanelor strămutate din Ucraina.

Polițiștii din cadrul Centrului Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Rădăuți care are competențe în județele Suceava, Botoșani, Iași și Neamț, au depus eforturi în cursul anului 2023 în gestionarea și soluționarea cererilor de azil. În cursul anului 2023, 951 de cereri au fost procesate, iar 898 dintre acestea au fost soluționate în etapa administrativă.

Punctul de cotitură în activitatea centrului a fost reprezentat de declanșarea conflictului ruso-ucrainean, generând un aflux masiv de imigranți, Punctul de Trecere a Frontierei Siret fiind principalul punct de intrare în România. Asigurându-se accesul neîngrădit la procedura de azil și respectând principiul nereturnării, centrul a oferit protecție internațională și documente de identitate celor care au avut nevoie, potrivit newsbucovina.ro.

Adoptarea Deciziei de punere în aplicare a unui aflux masiv de persoane strămutate din Ucraina a impulsionat eliberarea a peste 3.500 de permise de ședere în cursul anului 2023.

Străinii care au solicitat protecție în România provin din țări precum Afganistan, Bangladesh, Irak, Pakistan și Siria. În cadrul procesului de reunificare a familiilor, 21 de cereri au fost soluționate.

34 de persoane care au dobândit protecție au optat pentru programele de integrare, sub coordonarea Inspectoratului General pentru Imigrări. În plus, 12 cereri de azil au fost transmise către alte state membre UE conform procedurilor stabilite.

Asigurarea accesului la procedura de azil, procesarea eficientă a cererilor și creșterea capacității de integrare socială rămân prioritățile Centrului Regional Rădăuți, subliniind angajamentul continuu față de solidaritate și protecția celor aflați în nevoie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
11

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...

Ministerul Muncii anunță: Persoanele fizice din România pot angaja și plăti personal pentru activitățile casnice

astăzi, 17:23
43

Platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și poate fi accesată pe adresa https://...

Peste 100 de misiuni de salvare și supraveghere desfășurate de pompierii botoșăneni în perioada minivacanței de sărbători!

astăzi, 16:44
49

Aceștia au avut 144 de misiuni, care au vizat:- acordarea primului ajutor și transportul la spital al unui număr de 101 persoane care aveau probleme medicale;- stingerea a 12 incendii gener...