Amplasamente verificate de comisarii de mediu. Au fost aplicate amenzi de 30.000 de lei

Amplasamente verificate de comisarii de mediu. Au fost aplicate amenzi de 30.000 de lei

În cursul zilei de luni, 6 decembrie, comisarii din cadrul Comisariatului Județean din Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu (GNM), în echipă mixtă cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani au verificat șase amplasamente în vederea asigurării protecției de mediu și a sănătății populației, anunță conducerea instituției pe pagina de Facebook.

Potrivit sursei citate, pe un amplasament s-a constatat că o persoană fizică nu a realizat în totalitate și la termen măsurile dispuse anterior și nu respectă obligația deținătorilor de deșeuri să dețină spații special amenajate pentru stocarea deșeurilor în condiții care să garanteze reducerea riscului pentru sănătatea umană și deteriorării calității mediului.

„S-au stabilit măsuri cu termen imediat, pentru neconformitățile constatate, precum și interzicerea desfășurării activităților neautorizate pe amplasament”, declară Cristina Kashyap, comisar șef.

Pentru faptele care contravin legislației privind regimul deșeurilor și protecției mediului s-au aplicat două sancțiuni contravenționale în cuantum de 30.000 lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Imagini din trecut îmbrăcate în idei de viitor în Muzeul Multimedia din Centrul Istoric al Botoșaniului! (foto, video)

astăzi, 16:27
3

Muzeul Multimedia din Centrul Istoric al municipiului Botoșani este unic în județul Botoșani, dar mai ales în Regiunea Moldovei prin faptul că se află în subteranul unei clădir...

Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Botoșani. „Noi avem o problemă...” (video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
724

Cristina Lăcătușu, membră și președinta formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani la nivel de județ, care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-...

Femeia care își asumă competiția cu actualul și fostul primar al Botoșaniului. „Poziția de consilier local este una nașpa tare” (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
1131

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-a anunțat oficial candidatura p...