Ambulatoriu de specialitate modern pentru botoșăneni

Ambulatoriu de specialitate modern pentru botoșăneni

Spitalul Județean Mavromati va beneficia de un ambulatoriu de specialitate și spitalizare de zi la standarde ridicate, reprezentanții Consiliului Județean, prin vocea președintelui Doina Federovici, afirmând că se va preda Companiei Naționale de Investiții, terenul pe care se va construi noul Ambulatoriu de Specialitate și Spitalizare de zi pentru Spitalul Județean.

Este vorba de o suprafață de aproximativ 2000 de metri pătrați aflați în proprietatea Consiliului Județean și administrare Spitalului Județean Mavromati. Clădirea pe care noi ne dorim să o construim în curtea spitalului are un regim de înălțime, demisol, parter plus trei etaje, cu o suprafață construită de 1066, 50 de metri pătrați și are o desfășurare pe 5417 metri cu structură de rezistență din cadre de beton armat și dimensionată pentru a asigura spațiul necesar a 34 de cabinete de specialitate, săli de investigații și de tratament necesare acestora, precum și spații administrative și auxiliare necesare funcționării”, a declarat președintele Federovici.

Sectorul de spitalizare de zi va avea o capacitate totală de 49 de paturi distribuite în saloane și rezerve. Valoarea actualizată a acestei investiții este de aproximativ 40 de milioane de lei, în jur de 8 milioane de euro, Consiliul Județean urmând să asigure partea de cofinanțare în valoare de 3 milioane de lei.

 

Spune-ne opinia ta