Trei medici noi la Spitalul Județean Mavromati de la Botoșani

Trei medici noi la Spitalul Județean Mavromati de la Botoșani

Secțiile de Anestezie Terapie Intensivă, Cardiologie și Oncologie din cadrul Spitalului Județean Mavromati, vor avea medici specialiști noi. Anunțul a fost făcut astăzi de președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici​.

“Spitalul Județean Mavromati a finalizat procedurile de concurs pentru primele trei posturi. Este vorba de unul pentru secția ATI, unul pentru secția Oncologie și unul pentru secția Cardiologie. La ATI concursul a fost luat de medical Ionatan Băietu, care va începe contractul cu data de 1 mai. Tot cu 1 mai va începe activitatea pe perioadă nedeterminată și medicul oncolog Oana Alexandra Ponea, iar din data de 26 aprilie, va începe activitatea, tot în baza unui contract pe perioadă nedeterminată, medicul specialist cardiolog Simina Daniluc. Le urăm bun venit în echipa de specialiști ai Spitalului Județean și noi ne menținem în continuare principala preocupare să rezolvăm criza de medici specialiști de înaltă calificare, pe care încă o are Spitalul Județean Mavromati, a declarat președintele Consiliului Județean, Doina Federovici.

În completare, președintele CJ, a declarat că s-au demarat procedurile de ocupare a unui număr de 14 posturi de medici specialiști, lista fiind deja transmisă către revista Viața Medicală. De această dată se pot înscrie și medicii rezidenți aflați în ultimul an de pregătire.

La nivelul ATI sunt scoase la concurs 2 posturi, pentru boli infecțioase un post, gastroenterologie un post, radiologie imagistică medicală un post, pentru laborator și imagistică CT două posturi, neonatologie un post și un post pentru neurochirurgie. Au fost scoase la concurs și trei posturi pentru Secția Exterioară de la Săveni, două pentru medicină internă și un post pentru pediatrie, iar la socilitarea UPU Botoșani au mai fost scoase la concurs 2 posturi de meddici și încă unul pentru specializare diabet zaharat, nutriție și metabolism.

 

Spune-ne opinia ta