Primarii așteaptă să-și aprobe bugetele

Primarii așteaptă să-și aprobe bugetele

După aprobarea bugetului la nivel de județ, conducătorii unităților administrativ teritoriale și-au programat pentru această săptămână ședințele de consiliu local pentru aprobarea bugetelor locale.

Așteptăm să votăm bugetul pentru a putea demara investițiile. Având un buget aprobat ne putem canaliza eforturile pentru a semna noi contracte dar și pentru a le continua pe cele care le avem în portofoliu. Unii primari s-au hazardat și au semnat contracte în baza faptului că oricum bugetul se va aproba. Dar vă spun, nu este legal. Ai buget, ești sigur pe tine și știi ce ai și ce poți să faci pentru comunitate, a declarat primarul comunei Roma, Mihai Asiminicesei.

Sunt și cazuri de primării, într-adevăr mai puține, care și-au aprobat bugetele, și care chiar dacă la prima vedere par bugete austere, dar primarii s-au declarat mulțumiți.

Am aprobat bugetul la nivelul comunei Stăuceni și suntem mulțumiți de cum l-am construit și cu banii proveniți de la nivelul Consiliului Județean vom încerca să-i drămuim cât mai eficient. Dacă ar fi să ne exprimăm într-un fel am spune că bugetul nu este îndestulător, dar niciodată nu va putea fi suficient. Un primar care știe să-și gestioneze banii pe care îi are, acela este un bun manager, a declarat primarul comunei Stăuceni, Cozmin Epuraș.

Din bugetele aprobate la nivelul UAT-urilor, o parte din fonduri vor fi direcționate către investiții, autoritățile locale fiind nevoite să aibă o cotă de finanțare la valoarea totală a proiectelor.

 

Spune-ne opinia ta