Alimentarea cu apă se oprește (din nou) în două orașe și 13 comune. Furnizarea ar putea reveni la normal săptămâna viitoare

Alimentarea cu apă se oprește (din nou) în două orașe și 13 comune. Furnizarea ar putea reveni la normal săptămâna viitoare

Alimentarea cu apă va fi întreruptă, vineri, în intervalul orar 8:00 – 16:00, în două orașe și 13 comune din județul Botoșani, însă furnizarea ar putea fi reluată în parametrii normali abia săptămâna viitoare, anunță compania Nova Apaserv.

Potrivit sursei citate, sistarea e necesară pentru executarea unor lucrări de remediere a unor defecțiuni pe conducta de aducțiune, în zona stației de Pompare Stânca. Vor fi afectate orașele Ștefănești și Săveni, comunele Românești, Santa Mare, Călărași, Răuseni, Todireni, Albești, Trușești, Dângeni, Ungureni, Dobârceni, Durnești, Mihălășeni, Hlipiceni, din județul Botoșani, respectiv comunele Bivolari și Andrieșeni din județul Iași.

„Având în vedere că tratarea apei, umplerea și reechilibrarea sistemului sunt operațiuni ce trebuie să se facă lent și treptat pentru evitarea producerii unor eventuale avarii, și corelat cu configurația terenului în zonele de distribuție, informăm consumatorii că reluarea furnizării apei va fi resimțită diferențiat de către aceștia, întregul sistem intrând în parametrii normali de funcționare abia în cursul zilei de vineri (24.06.2022). Pentru evitarea efectelor negative cauzate de lipsa apei, rugăm consumatorii să-şi constituie rezervele de apă necesare”, au precizat reprezentanții operatorului de apă.

 

 

Spune-ne opinia ta