Aleșii locali de la Botoșani cer ca marcajele rutiere să se facă noaptea

Aleșii locali de la Botoșani cer ca marcajele rutiere să se facă noaptea

O practică des uzitată în țările din Uniunea Europeană ar putea fi folosită și la Botoșani. Este vorba de aplicarea marcajelor rutiere de pe străzi în timpul nopții, când nu se grevează circulația mașinilor pe arterele din municipiu.

În plenul Deliberativului Local, consilierul local Eugen Țurcani i-a solicitat primarului Cosmin Andrei să găsească o variantă pentru ca firma care execută marcajele rutiere la nivel de municipiu, să intervină pe timpul nopții.

Este foarte benefic că se execută marcaje rutiere, dar ele se efectuează la ore de vârf, atunci când traficul la nivel de municipiu este infernal și se creează ambuteiaje în trafic. Ar fi foarte bine, dacă s-ar găsi o soluție ca acest lucrări să se execute pe timpul nopții, în acest fel am evita o serie de aglomerări din trafic, a declarat consilierul local Eugen Țurcanu.

 În opinia primarului Cosmin Andrei, executarea lucrărilor de marcare rutieră pe timpul nopții, ar implica costuri suplimentare, iar în contract este stipulat clar, conform prețului de execuție, că marcajele vor fi efectuate pe timpul zilei.

Dacă aceste marcaje rutiere s-ar executa pe timpul nopții, prețul ar fi dublu. Firma contractantă a r trebui să le plătească angajaților spor de noapte, iar în contract nu putem interveni cu costuri suplimentare în acest sens”, a spus primarul Cosmin Andrei.

 

 

Spune-ne opinia ta