22 de străzi vor fi modernizate cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Anghel Saligny

22 de străzi vor fi modernizate cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Anghel Saligny

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a declarat că intenționează să apeleze la un credit bancar pentru a moderniza cele 22 de străzi, dar, între timp, a apărut oportunitatea programului “Anghel Saligny”, iar municipalitatea încearcă să obțină acum o finanțare prin acest program guvernamental.

“Am proiectat două cvartale pentru care avem documentație tehnică, sunt proiecte mature, pentru 22 de străzi. Documentația va fi înaintată către Ministerul Dezvoltării, pentru acest proiect PNDL3, pe care cei de la guvernare l-au numit Anghel Saligny. Noi intenționam să luăm un credit pentru asfaltarea acestor străzi dar având această oportunitate, vom depune documentația la Ministerul Dezvoltării. Avem 22 de străzi pentru care documentația este finalizată”, a precizat Cosmin Andrei.

Edilul municipiului Botoșani speră ca finanțările să nu fie alocate doar pe criterii politice și obțină măcar o parte din suma necesară modernizării celor 22 de străzi.

“Nu vom aștepta foarte mult. Avem un plan B pentru aceste investiții, prin contractarea unui credit. Eu îndrăznesc să-i privesc pe cei de la PNL ca fiind de bună credință, să finanțeze și proiectele primarilor PSD. Suntem un municipiu reședință de județ cu peste 100.000 de locuitori. Avem această oportunitate și ar fi păcat să nu încercăm să obținem finanțare. Bugetul local este insuficient pentru a asfalta cei 60 de kilometri”, a adăugat primarul municipiului Botoșani.

În 2022 se va realiza documentația tehnică pentru cvartalul 3 și cvartalul 4 după care se va căuta o sursă de finanțare pentru modernizarea străzilor.

“În următorii ani vom aborda în aceeași manieră zonele neasfaltate din municipiul Botoșani. Anul viitor vom face documentațiile pentru cvartalul 3 și cvartalul 4, toate străzile neasfaltate din zona Împărat Traian. Botoșănenii trebuie să înțeleagă că acestea sunt etapele obligatorii și că fără documentație tehnică nu putem să asfaltăm”, a mai precizat primarul Cosmin Andrei.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Mihai Vieriu

Aria naturală protejată Siretul Mijlociu – Bucecea, sit de importanță comunitară

Marţi, 5 Octombrie 2021
321

Aria naturală protejată Siretul Mijlociu – Bucecea a fost declarată sit de importanță comunitară.Acest lucru s-a produs prin Ord M.M.D.D. nr.1964/2007, pentru conservarea următoarelor...

Siguranță rutieră mai bună pe strada Împărat Traian din municipiul Botoșani

Luni, 4 Octombrie 2021
651

După implementarea unui proiect pilot pe str. Împărat Traian, prin impunerea unor măsuri de siguranță la trecerile de pietoni, rezultatele sunt cele așteptate.   Inițial, acest ...

Modern Calor SA începe furnizarea agentului termic

Luni, 4 Octombrie 2021
1154

Începând de miercuri de la ora 6.00. societatea municipală de termoficare va începe furnizarea agentului termic, atât pentru abonații casnici cât și pentru agenții ec...