Licitația pentru reabilitarea Teatrului Eminescu se va finaliza în luna decembrie

Licitația pentru reabilitarea Teatrului Eminescu se va finaliza în luna decembrie

Licitația pentru reabilitarea Teatrului Eminescu se va finaliza în luna decembrie a acestui an. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

“S-a finalizat consolidarea clădirii Teatrului Eminescu. Am organizat licitația, avem trei oferte . Prima etapă este aproape încheiată și promit botoșănenilor că vom avea un câștigător în luna decembrie și emitem ordinul de începere a lucrărilor. Abordăm cu toată determinarea această licitație. Pentru că valoarea este foarte mare, am intrat într-o procedură de licitație deschisă care presupune respectarea unor termene. Prefer să mai așteptăm, să răspundem tuturor, să dăm șanse egale și să fim transparenți, pentru a avea un câștigător care să nu fie contestat. În luna decembrie vom avea un câștigător”, a spus primarul Cosmin Andrei.

În urmă cu zece ani, reprezentanții municipalității au început demersurile pentru reabilitarea clădirii Teatrului Mihai Eminescu, a obținut o finanțare, au început lucrările dar în 2015 proiectul a fost abandonat. S-a reușit obținerea unei noi finanțări europene, s-au reluat procedurile, s-au făcut lucrările de consolidare și se așteaptă finalizarea licitației pentru reabilitarea și modernizarea clădirii. Inițial, acest proiect a fost estimat la 5 milioane de euro iar acum a ajuns la aproape 12 milioane de euro.

 

 

Spune-ne opinia ta