Zgonea: "Dam vot pe Legea privind cainii fara stapan"

Zgonea: "Dam vot pe Legea privind cainii fara stapan"
Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat luni ca proiectul de lege privind cainii fara stapan va fi analizat de comisiile juridica si de administratie ale Camerei, urmand sa fie dezbatut marti in plen si votat pentru a fi trimis spre promulgare.

"Maine (marti - n.r.) il vom pune in plen la ora 10.00, la ora 12:00 este votul final si-l vom trimite spre promulgare", a precizat Valeriu Zgonea.

El a mai spus ca inca de saptamana trecuta exista o vointa in cadrul USL ca acest proiect sa fie promovat in concordanta cu decizia Curtii Constitutionale.

"Exista o vointa in cadrul USL ca acest proiect sa fie promovat in concordanta cu decizia CC, astfel incat fiecare sa aiba instrumente prin care sa elimine odata pentru totdeauna aceasta problema", a adaugat Valeriu Zgonea.

"Propunem sa fie scos din lege termenul de reteritorializare, pentru ca s-a dovedit a fi o idee distructiva, caini au aparut inapoi acolo. (...) Mai propunem ca, dupa sapte zile, dupa ce este adus in locul unde se executa aceste proceduri de identificare, daca nu este revendicat de nimeni si nu este adoptat, sa fie eutanasiat si sa fie considerata infractiune mutarea cainelui dintr-un loc in altul, dintr-un teritoriu in altul, pentru ca este o realitate cu care ne confruntam de ani si ani de zile. Cum dorim sa se treaca la capitolul infractiuni si ideea abandonului pe domeniul public", a declarat Sorin Oprescu, la Palatul Parlamentului, dupa ce a participat la sedinta grupului PSD din Camera Deputatilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
452

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
468

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
269

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...