Zeci de utilaje de deszăpezire scoase pe drumurile din judeţul Botoşani. Nu sunt anunţate blocaje

Drumarii au scos zeci de utilaje de deszăpezire în urma precipitaţiilor căzute în noaptea de miercuri spre joi. Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă, însă nu sunt anunţate blocaje, 

Zeci de utilaje de deszăpezire scoase pe drumurile din judeţul Botoşani. Nu sunt anunţate blocaje

Reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale au menţionat că au fost scoase 37 de utilaje pe sectoarele de drum naţional din judeţ, fiind împrăştiate 140 de tone de materiale antiderapant. La primele ore ale dimineţii stratul de zăpadă măsura 1-2 cm şi era amestecat cu sare. 

"Zonele cele mai afectate au fost Vrancea, Galați și Botoșani, unde s-au înregistrat căderi masive de precipitații, dar și viscol la sol, pe anumite sectoare. Cu toate acestea, prin mobilizarea în regim de permanență a echipelor noastre de deszăpezire, am reușit să nu avem niciun drum blocat, întreaga rețea de drumuri naționale din administrare fiind la această oră disponibilă circulației, chiar dacă în condiții de iarnă. În acest sens, reluăm apelul nostru către participanții la trafic să manifeste înțelegere față de situația creată, cu recomandarea de a circula cu maximă prudență, cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor și cu informarea prealabilă în privința condițiilor meteo”, a declarat Ovidiu Mugurel Laicu, director general regional al DRDP Iași.

Pe drumurile judeţene au fost scoase 29 de utilaje de deszăpezire şi au acţionat pe parcursul nopţii nefiind create blocaje. Meteorologii anunţă că precipitaţiile vor cădea şi în cursul zilei de joi. 

Reamintim faptul că avertizarea Cod galben de ninsori abundente este valabilă până astăzi, la ora 11:00, ceea ce presupune în continuare mobilizarea echipelor DRDP Iași, dar și o atenție sporită din partea conducătorilor auto. 

DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic pentru orice informații despre starea drumurilor naționale din zona Moldovei, prin Dispeceratul său deschis în regim de permanență – tel. 0232/213168. Informații actualizate despre starea vremii și a carosabilului pot fi obținute și de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum și de pe paginile de web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naționale. 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
309

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
330

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
199

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...