Zeci de mii de botoşăneni au luat Lumină! Hristos a înviat! GALERIE FOTO, VIDEO

Lăcaşurile de cult din judeţul Botoşani, şi curţile acestora, s-au umplut, sâmbătă noaptea, de credincioşi.

După ce au ţinut postul Sfintelor Paşti, botoşănenii s-au spovedit şi s-au împărtăşit, iar în Noaptea Învierii, au venit, cu mic cu mare, la Biserică, pentru a primi Lumină Sfântă.

Oamenii au ajuns la Biserică cu aproximativ jumătate de oră înainte de miezul nopţii, cu lumânări și coșuri în mâini, cu toții așteptând să primească vestea Învierii lui Iisus Hristos.

La ora 00.00, în toate lăcaşurile de cult luminile s-au stins iar preoţii au rostit către credincioşi "Veniţi de luaţi Lumină!". Şi în acest an, Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim.
Copii și adulți au cântat “Hristos a înviat", ținând în mâini simbolul luminii pe care Învierea lui Hristos o aduce pentru lumea întreagă. Imediat după ce au luat Lumină, o parte dintre credincioși au plecat pentru a o duce acasă.

La toate bisericile, după slujbă, preoții au sfințit bucatele aduse de oameni, care au pus în coșuri pască, ouă roșii, cozonac şi alte bucate pe care le servesc în cele trei zile de sărbătoare.

În Noaptea Învierii şi cimitirele din Botoşani s-au umplut de lumină. Botoşănenii au mers la mormintele celor dragi pentru a aprinde câte o lumânare.

Primarul municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc, a luat Lumina Sfanta de la Biserica "Sf. Parascheva", de pe Pietonalul Unirii, acolo unde a participat la slujba. 

În prima zi de Paşti credincioşii sunt aşteptaţi la Biserică pentru slujba cunoscută ca “A doua Înviere".

Paştele este cea mai importantă sărbătoare anuală creştină. Ea comemorează evenimentul fundamental al creştinismului, Învierea lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, în a treia zi după răstignirea Sa din Vinerea Mare. 

Stiri.Botosani.ro va prezinta mai jos VIDEO si FOTO de la Biserica "Sf. Ilie", Biserica "Sf. Parascheva", Biserica "Vovidenia" si Manastirea Zosin.

HRISTOS A ÎNVIAT!

VIDEO:
GALERIE FOTO:

BISERICA "SFANTUL ILIE" Botosani:





















BISERICA "SFANTA PARASCHEVA" Botosani:











BISERICA "VOVIDENIA" Botosani:












MANASTIREA ZOSIN Botosani:















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități preventive în sistem integrat, desfășurate de specialiștii de la Antidrog cu elevii Colegiului Economic „Octav Onicescu” Botoșani! (foto)

astăzi, 20:00

Cei 120 de elevi participanți la activități au discutat împreună cu specialiștii antidrog și polițiștii despre planurile lor de viitor și despre modalitățile în care aceste obie...

Dramaturgi de toate vârstele, așteptați să participe la Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”!

astăzi, 19:20

Desfășurat o dată la doi ani, festivalul își propune prin ambele secțiuni – creație și interpretare - descoperirea și promovarea talentelor dramaturgice în rândul amato...

Valeriu Iftime, PNL: „Stau și mă întreb: Totuși, cine a condus județul ăsta?” (Video)

astăzi, 18:45

„Una din întrebări a fost direcția în care se îndraptă județul Botoșani, dacă este una bună sau greșită. Sigur că e neplăcut să afli că 80% dintre botoșăneni spu...