Zeci de botoşăneni salvaţi de pompieri

Zeci de botoşăneni salvaţi de pompieri
Botoşănenii au acordat mai multă atenţie sfaturilor primite de la pompieri pe timpul minivacanţei de 1 mai. Dovadă este şi numărul mic de apeluri de ajutor înregistrat în această perioadă.
         
Astfel, pe 1, 2 şi 3 mai, forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Nicolae Iorga al Judeţului Botoşani au fost solicitate să intervină în 54 situaţii de urgenţă, respectiv un incendiu, cinci alte intervenţii, 44 intervenţii SMURD pentru acordarea primului ajutor medical calificat, o misiune de asigurare/supraveghere a zonei de producere probabilă a unei situaţii de urgenţă pe timpul aterizării/decolării elicopterului SMURD, precum şi trei misiuni de asigurare a măsurilor p.s.i. pe timpul desfăşurării unor evenimente cu public numeros.
         
Pe timpul intervenţiilor, au fost salvate/asistate 47 persoane şi protejate de foc bunuri materiale în valoare de peste 70.000 lei.
         
În zilele de 1, 2 şi 3 mai, inspectorii de prevenire în colaborare cu jandarmii, specialiştii Direcţiei Silvice Botoşani şi reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Botoşani au desfăşurat acţiuni de prevenire a incendiilor în zonele de agrement aferente fondului forestier din judeţ.
         
Pe 2 şi 3 mai, pompierii botoşăneni au executat acţiuni de supraveghere a respectării măsurilor de prevenire a incendiilor, dar şi de asigurare a intervenţiei operative în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, la Ipoteşti, unde a fost organizat Festivalul Floare Albastră şi pe timpul meciurilor de fotbal desfăşurate în municipiile Botoşani şi Dorohoi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
110

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
64

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
68

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...