Weekend cu vreme caldă şi frumoasă

Nici prea cald, nici prea răcoare, iar un strop de ploaie ar fi binevenit să potolească praful de prin oraşe, în timp ce pentru culturi ar fi la fel de binevenit, pentru a le asigura dezvoltarea. Aşa va fi vremea în acest weekend, după cum arată prognozele.

Weekend cu vreme caldă şi frumoasă

Prognozele meteorologice arată că weekend-ul care tocmai a început va fi marcat de o vreme bună, în care temperaturile vor fi plăcute. Sâmbătă, maxima va fi de 27ºC în timp ce minima va coborî la 17ºC. Cerul va fi mai mult senin în timpul zilei, însă spre după-amiază sunt anunţate câteva averse locale. Vântul va sufla mai mult slab predominant din sud- vest. De ploaie vom avea parte şi în noaptea de sâmbătă spre duminică, cantităţile de apă estimate fiind de 4 litri pe metrul pătrat. Duminică, temperaturile vor avea valori cuprinse între 27ºC şi 14ºC. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat dinspre nord- vest.

Potrivit măsurătorilor ANM, rezerva de umiditate pe adâncimea de sol 0-100 cm, în cultura de porumb, se încadrează în limite satisfăcătoare în cea mai mare parte a judeţului Botoşani, în timp ce în nordul judeţului, se semnalează secetă pedologică moderată.

Sursa grafic: Administraţia Naţională de Meteorologie


 

 

Spune-ne opinia ta