Vrei să fii rezervist militar? 100 de posturi pentru botoșănenii care vor să se înroleze în Armată

Ministerul Apărării NaÈ›ionale continuă procesul de recrutare pentru îndeplinirea serviciului militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar.

Centrul militar judeÈ›ean BotoÈ™ani ”General Gheorghe Avramescu”, prin biroul informare-recrutare, structura specializată în domeniu a Ministerului Apărării NaÈ›ionale care se ocupă de promovarea profesiei militare È™i recrutarea (înscrierea) candidaÈ›ilor pentru cariera militară, aduce la cunoÈ™tință celor interesaÈ›i că s-a pelungit perioada de înscriere pentru cei care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar în Armata României, până la data de 28 iulie 2023.

RezerviÈ™tii voluntari reprezintă personalul selecÈ›ionat pe bază de voluntariat, care consimte pe bază de contract individual pe durată determinată, să încadreze funcÈ›ii în statele de organizare ale structurilor din cadrul instituÈ›iilor cu atribuÈ›iunii în domeniul apărării È™i securității naÈ›ionale.

Astfel, pentru anul 2023 sunt disponibile 2187 de posturi de rezerviÈ™ti voluntari (ofiÈ›eri – 491 posturi, maiÈ™tri militari – 88 posturi, subofiÈ›eri – 460 posturi, gradaÈ›i È™i soldaÈ›i – 1148 posturi), în unități militare din municipiul BucureÈ™ti È™i judeÈ›ele – Alba, Arad, ArgeÈ™, Bacău, BistriÈ›a-Năsăud, BotoÈ™ani, BraÈ™ov, Brăila, Buzău, CălăraÈ™i, Cluj, ConstanÈ›a, Covasna, DâmboviÈ›a, Dolj, GalaÈ›i, Harghita, Hunedoara, IalomiÈ›a, IaÈ™i, Ilfov, MaramureÈ™, MureÈ™, NeamÈ›, Olt, Sălaj, Sibiu, TimiÈ™, Tulcea, Vaslui È™i Vrancea.

În judeÈ›ul BotoÈ™ani, pentru anul 2023 sunt disponibile 101 posturi pentru categoria de rezervist voluntar – ofiÈ›eri 23 de posturi, maiÈ™tri militari 3 posturi, subofiÈ›eri 25 de posturi È™i soldaÈ›i gradaÈ›i 50 de posturi.

Se pot înscrie persoanele de cetățenie română cu domiciliul stabil în România de cel puÈ›in 6 luni la data depunerii cererii de înscriere, cu vârsta minimă de 18 ani È™i care nu împlinesc vârsta de 51 ani (pentru soldaÈ›i gradaÈ›i) înainte de data semnării primului contract È™i 55 ani (pentru ofiÈ›eri, maiÈ™tri militari È™i subofiÈ›eri) înainte de data depunerii cererii de înscriere la biroul informare-recrutare.

Pentru categoria soldat gradat rezervist voluntar potenÈ›ialii candidaÈ›i trebuie să fie  absolvenÈ›i cel puÈ›in al ciclului inferior liceal (în conformitate cu Legea nr. 1/2011 – Legea educaÈ›iei naÈ›ionale cu modificările È™i completările ulterioare).

Pentru categoria maistru militar rezervist voluntar potenÈ›ialii candidaÈ›i trebuie să fie absolvenÈ›i ai învățământului liceal cu diplomă de bacalaureat È™i ai studiilor postliceale de profil corespunzător armei/specialității militare pentru care candidează.

Pentru categoria subofiÈ›er rezervist voluntar potenÈ›ialii candidaÈ›i trebuie să fie absolvenÈ›i ai învățământului liceal cu diplomă de bacalaureat.

Pentru categoria ofiÈ›er rezervist voluntar potenÈ›ialii candidaÈ›i trebuie să fie absolvenÈ›i ai învățământului liceal cu diplomă de bacalaureat È™i ai studiilor universitare de licență sau de master de profil corespunzător armei/specialității militare pentru care candidează.

CandidaÈ›ii trebuie să îndeplinească o serie de criterii de recrutate generale È™i specifice. Pentru o informare detaliată privind criteriile dar È™i documentele necesare întocmirii dosarului de candidat, botoșănenii interesaÈ›i sunt aÈ™teptaÈ›i la sediul biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar judeÈ›ean BotoÈ™ani ,,General Gheorghe Avramescu”, situat în strada Sucevei nr. 2, în zilele lucrătoare de luni, miercuri, joi È™i vineri între orele 08.00-16.00 È™i marÈ›i între orele 10.00-18.00.

InformaÈ›iile suplimentare se pot obÈ›ine la telefoanele  0231-518 086, 0231-512 495, 0231-512 850, int. 104, 106.

La prezentarea la centrul militar județean, persoanele vor fi informate cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare și selecție.

De asemenea, candidaÈ›ii proveniÈ›i din rândul cetățenilor fără pregătire militară vor fi consiliaÈ›i în ceea ce priveÈ™te exprimarea opÈ›iunilor, în sensul orientării către arme/servicii È™i specialități militare pentru care aceÈ™tia prezintă abilități È™i aptitudini.

Detalii suplimentare se găsesc È™i pe internet, pe site-ul oficial al Ministerului Apărării NaÈ›ionale, la adresa www.mapn.ro  sau pagina de facebook a Centrului Militar JudeÈ›ean BotoÈ™ani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lângă noi: Primul tramvai-cafenea din România a ieșit pe traseu!

astăzi, 11:38

Primul tramvai cafenea de la noi din È›ară a ieÈ™it pe traseu la IaÈ™i. TuriÈ™tii, dar È™i ieÅŸenii au îmbrățiÈ™at rapid ideea, mai ales că drumul este foarte atractiv, urcând dealul C...

Atenționare ISU Botoșani: Autorități pregătite pentru gestionarea situațiilor de urgență!

astăzi, 10:46

La nivelul judeÈ›ului BotoÈ™ani, toate instituÈ›iile cu rol în managementul situaÈ›iilor de urgență generate de fenomenele meteorologice periculoase sunt în alertă, pregătite să inter...

Cod roșu de ploi torențiale și abundente în județul Galați!

astăzi, 10:13

Meteorologii au emis o nouă atenÈ›ionare meteo pentru judeÈ›ul GalaÈ›i. Astfel, pe 30 septembrie de la ora 00:00 până la ora 09:00 va fi COD ROȘU. În judeÈ›ul GalaÈ›i va ploua torenÈ...