Tren cu sute de călători, printre ei și botoșăneni, blocat de o alunecare de teren în județul Suceava

Zona s-a aflat timp de o oră sub cod roșu de averse torențiale.

Miercuri după-amiază, din cauza aluviunilor dintre staţiile Pojorâta – Câmpulung Moldovenesc, circulaţia trenurilor IR 12830 şi IR 12832 Galați–Cluj Napoca şi retur este întreruptă, informează CFR Călători. Prima garnitură s-a oprit la Sadova, iar a doua staţionează în linie curentă între staţiile Pojorâta – Câmpulung Moldovenesc. În funcție de evoluția situației, sunt posibile și alte decalări, avertizează CFR Călători.

Printre călători se află și botoșăneni. Aceștia spun că imaginile par desprinse dintr-un film de groază.

”Nu știm când vom ieși de aici, dar de când călătoresc eu, și am vreo 25 de ani, nu am văzut așa ceva”, a transmis un bărbat din Botoșani care se afla în trenul blocat.


S-a luat măsura retragerii ultimelor două vagoane din compunerea trenului 12823 cu o locomotivă de ajutor, în stația Pojorâta, de unde călătorii vor fi preluați cu mijloace auto până în stația Sadova.

Regionala Căi Ferate Iași a contactat deja firme auto din zonă pentru microbuzele necesare transbordării auto a călătorilor pe relația Pojorâta-Sadova și retur.

Intervențiile echipelor feroviare și ale ISU în zona km 75+100 vor continua după retragerea celor două vagoane ale trenului 12823 din linie curentă, potrivit TVR.

Reprezentanții Regionalei Căi Ferate Iași au solicitat intervenția ISU Suceava pentru eliberarea liniei. Forțele ISU se află deja la fața locului. A fost cerut un utilaj care să ajute la degajarea aluviunilor de pe linie.

Zona s-a aflat între orele 14.40-15.40 sunt cod roșu de averse torențiale. S-au acumulat peste 40 l/mp și s-au înregistrat frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Școală din județul Botoșani, decorată de președintele României!

astăzi, 09:57

Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Ibănești va fi decorată, pe 8 octombrie, la Palatul Cotroceni de Klaus Iohannis, președintele României. Această distincție va fi o...

Ce măsuri ia Dinamo împotriva huliganului care a aruncat cu scaunul după arbitru la meciul cu FC Botoșani!

astăzi, 09:09

Concret, în minutul 90+2 al duelului de pe stadionul Arcul de Triumf, un suporter furios al „Câinilor”, aflat în tribune, a aruncat cu un scaun spre arbitrul asistent Cos...

Tragic! Bărbat mort după ce un mal de pământ s-a surpat peste el în timp ce săpa o fântână! (video)

astăzi, 08:20

Nenorocire produsă în comuna Adâncata, din județul Suceava. Un bărbat a murit după ce un mal de pământ s-a surpat peste el în timp ce săpa o fântână. La f...