Atenție dacă circulați cu mașina spre Iași: Se anunţă un weekend de coşmar!

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi derulează o serie de intervenţii la mai multe poduri, cărora li se înlocuiesc rosturile de dilataţie.

Autoritățile anunță șantier la Podu Iloaiei, unde se va lucra la un pod. Durata mare a lucrărilor este explicată prin demontarea rostului degradat, refacerea suportului, trasarea şi realizarea găurilor, montarea rosturilor noi. Însă fixarea acestor rosturi se face cu betoane speciale, cu termen strict de întărire şi protecţie.

Mai mult, „având în vedere complexitatea operaţiunii şi instalaţiile folosite, activitatea nu se poate desfăşura pe timpul nopţii, ci doar pe timpul zilei. Totodată, în procesul tehnologic există şi pauze obligatorii necesare uscării betoanelor folosite, în care nu pot fi executate alte operaţiuni”, a explicat pentru Ziarul de Iași DRDP.

Din păcate, cei nevoiţi să meargă spre Iaşi nu au prea multe variante ca să ocolească Podu Iloaiei, iar cele care sunt le pun serios la încercare autovehiculele. Pentru cei care vin spre Iaşi, soluția este să părăsească DN 28 după ce trec de Bălţaţi şi să parcurgă traseul sinuos al drumurilor judeţene 282E, 207A, 222D, apoi comunale 26 şi 36A pe traseul DN28-Lungani-Popeşti-Scobâlţeni-Holm-Hoiseşti – şi de aici direct spre DN28 sau prin Dumeşti şi apoi pe DJ 280C care ajunge în Europeană lângă Spitalul mobil, la intrarea în Leţcani. Pe DC 26 merg autovehiculele şi în weekend, spun localnicii, din acelaşi motiv al ambuteiajelor. Însă Primăria Dumeşti nu are în plan să asfalteze acest drum de piatră.

Pentru cei de pe sens opus, care sunt nevoiţi să „ia coada” imediat ce ies din Leţcani, este valabil acelaşi traseu. Spre Suceava, cel mai bun traseu este prin Popricani-Ţigănaşi-Vlădeni-Flămânzi-Botoşani.

Botoșănenii mai au însă o variantă, aceea de a ocoli cu totul Podu Iloaiei și a folosi ruta prin Prăjeni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Concurs la Spitalul „Mavromati” cu toți candidații respinși, o lucrare a fost anulată!

astăzi, 13:46

Spitalul Județean „Mavromati” a organizat concurs pentru ocuparea unui post de asistent medical pe nutriție dietetică/generalist. Din cei patru candidați care au ajuns la proba scri...

Risc de inundații pe râurile Prut și Jijia până pe 1 octombrie!

astăzi, 12:34

Hidrologii au actualizat prognoza și au anunțat că există, în continuare, risc de inundații pe râurile Jijia, Prut și afluenții acestora. De asemenea, a fost emis un cod cod port...

Lângă noi: Primul tramvai-cafenea din România a ieșit pe traseu!

astăzi, 11:38

Primul tramvai cafenea de la noi din țară a ieșit pe traseu la Iași. Turiștii, dar și ieşenii au îmbrățișat rapid ideea, mai ales că drumul este foarte atractiv, urcând dealul C...