Vrei o maşină second hand? Topul celor mai fiabile maşini la mâna a doua

Vrei o maşină second hand? Topul celor mai fiabile maşini la mâna a doua
Organismul de inspecţie tehnică german TUV, omologul RAR-ului din România, a dat publicităţii raportul TUV 2013. Iar trofeul plachetă de aur a fost atribuit de această dată modelului VW Polo, autoturismul de clasa mică demonstrând cea mai mică raţă a defectelor pentru o maşină utilizată până la 3 ani, scrie autovit.ro.

Că şi în anii trecuţi, raportul TUV a fost întocmit pentru cinci categorii de autoturisme, în funcţie de durată de utilizare: până la 3 ani, până la 5 ani, până la 7 ani, până la 9 ani şi până la 11 ani.

De peste patru decenii, raportul anual TUV reprezintă un ghid pentru clienţii care intenţionează achiziţionarea unui autoturism second hand. Raportul TUV centralizează problemele majore apărute în exploatare la fiecare model în parte şi depistate în urmă inspecţiilor tehnice periodice. Mai trebuie menţionat că în cea mai recentă ediţie a raportului TUV s-au folosit date culese pe baza inspecţiilor efectuate în anul 2012 la mai mult de 8,1 milioane de autoturisme.

VW Polo – lider în categoria până la 3 ani


La categoria maşinilor cu rulaje de până în trei ani, VW Polo s-a impus de o manieră categorică, doar 2,2% dintre problemele semnalate la exemplarele inspectate au reprezentat defecţiuni semnificative. Locul secund a fost câştigat în acest an de compactă Mazda3 (2,7%), în timp ce pe poziţia a treia s-a instalat Audi Q5 (2,8%). Interesant mai este că în Top 10 din această cea mai importantă categorie a maşinilor rulate se afla nu mai puţin de 4 autoturisme Toyota: Avensis, Prius, Yaris şi iQ.

Toyota Prius – lider în categoria până la 5 ani

Autoturismul nipon a demonstrat cea mai redusă raţă a defectelor posibile în categoria maşinilor rulate până la 5 ani (4,0%). La o distanţă destul de importantă s-a poziţionat Mazda2 (4,8%), iar poziţia a treia i-a revenit în acest an modelului Toyota Auris (5,0%).

Porsche 911 – lider la celelalte categorii

Conform raportului anual TUV, Porsche 911 a înregistrat cea mai redusă raţă a defectelor (6,2%) dintre maşinile rulate până la 7 ani şi inspectate de către organizaţia germană. Toyota Corolla Verso (6,6%) s-a clasat pe poziţia secundă a topului, în timp ce un alt model al constructorului nipon, Toyota Prius, s-a clasat pe locul al treilea cu un rezultat foarte bun de 7%. Şi la această categorie a fost înregistrat un număr record de autoturisme Toyota între primele 10 clasate: astfel, pe lângă Corolla Verso şi Prius, se mai adăugă RAV4, Avensis şi Corolla.

Şi la ultimele două categorii, până la 9 ani şi până la 11 ani, au fost câştigate de către Porsche 911, cu 8,8%, respectiv 11%. În prima categorie locul secund a fost adjudecat de Toyota Avensis cu (9,9%), iar locul al treilea de Honda Jazz (10,7%). În categoria maşinilor aflate în exploatare de maximum 11 ani, după Porsche 911 s-au clasat Toyota RAV4 (14,2%) şi Mercedes-Benz SLK (16,9%).

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Ap. Andronic şi soţia sa, Iunia; Sf. Cuv. Nectarie şi Teofan (Dezlegare la peşte)

astăzi, 07:00
8

Sfinţii Andronic şi Iunia (sec. I) erau rude cu Sfântul Apostol Pavel şi au crezut în Hristos îna­intea Apostolului Neamurilor, precum însuşi mărturiseşte el în...

Sindicatele din Învățământ nu vor pentru profesori salarii diferențiate după performanță!

Joi, 16 Mai 2024
153

Sindicatele din Învățământ au început negocierile cu Ministerul Educației pentru criteriile care vor sta la baza salarizării diferențiate a profesorilor. Amintim că pe 1 april...

Un incendiu provocat de o oală uitată pe foc a creat panică într-un bloc din Botoșani!

Joi, 16 Mai 2024
415

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și o ambulanță aparți...