Vom intra cu vize în Marea Britanie. Boris Johnson: Vize ca în SUA

Vom intra cu vize în Marea Britanie. Boris Johnson: Vize ca în SUA

Cartea de identitate nu va fi suficientă pentru a putea intra în Regatul Unit, iar conservatorii sunt gata să înăsprească intrările din UE. Vor fi controale pentru a intra în Regatul Unit, cu viză electronică şi paşaport obligatoriu, dar şi controale pentru a fi verificați cei care au rămas în UK.

Boris Johnson face pe durul, cu 10 zile înainte care au mai rămas până la alegerile britanice din 12 decembrie, jucând pe cartea unei înăspriri a imigraţiei, amânată până în 2021 cetăţenilor UE şi a maselor de turişti.

Hotărât să crească sondajele care sunt favorabile Partidului său Conservator, dar cu oarecare oscilaţii spre Laburiştii lui Jeremy Corbyn, vrea să-ş garanteze o majoritate absolută în viitoarea Cameră a Comunelor, dar şi să pistoneze pe temele de securitate. Un refren pe care n-a ezitat să-l fredoneze a fost cel privind terorismul, profitând de unda emotivă care a cuprins londonezii şi nu numai după atacul sângeros de pe London Bridge.

Ce trebuie să facă călătorii fără viză peramentă

BJO are un program care prevede, dacă laburiştii vor avea succes la urne, introducerea unui sistem riguros de control la frontierele Regatului numit Eta (Electronic Travel Authorisation) care este în vigoare în SUA, începând cu perioada de tranziţie post Brexit, până pe 31 decembrie 2020. În substanţă, călătorii fără viză permanentă vor trebui să-şi comunice online datele personale. Obiectivul declarat al guvernului e acela de a împiedica intrările frauduloase prin intermediul documentelor UE. Dar e vorba şi de o selecţie a celor care vor să intre, a calităţilor lor (talente, aptitudini, compabilităţi cu exigenţele sau priorităţile Regatului).

Europenii cu trecut pătat vor fi expediaţi în ţara lor

În consecinţă, cartea de identitate, utilizabilă astăzi pentru a călători de pe continent către Londra şi restul Marii Britanii, nu va fi suficientă fiindcă va fi nevoie şi de paşaport. Europenii al căror trecut e pătat de condamnări de o anumită gravitate (neprecizată), pot fi expediaţi înapoi de unde au venit, în orice moment. Va fi, de asemenea, socotit numărul de intrări şi ieşiri în/din Regat.

„Din cauza legilor UE, intră în ţara noastră droguri şi arme din Europa, făcând să crească riscul violenţelor şi a toxicodependenţei. După Brexit, graniţele noastre vor fi mult mai sigure”, a dat sentinţa ministrul de Interne al lui Johnson. Cuvinte propagandistice ale ministrei Diana Abbot, notează Huffingtonpost.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
113

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
69

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
72

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...