Visul frumos s-a terminat: Bacalaureat supravegheat video si la Botosani!

Visul frumos s-a terminat: Bacalaureat supravegheat video si la Botosani!

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

Ada Macovei a participat in weekend, la Suceava, la intalnirea ministrului Daniel Funeriu cu toti inspectorii generali din tara, la care a fost prezenta si Oana Badea, ministru secretar de stat.

Discutiile s-au axat pe recentele examene nationale, respectiv evaluarea nationala, bacalaureatul si titularizarea, dar au fost atinse si aspecte legate de inceperea noului an scolar si asigurarea unui corp didactic calificat. 

Printre punctele discutate a fost si cel referitor la instalarea de camere video la sesiunea a doua a bacalaureatului, avand in vedere ca la prima sesiune au existat judete - printre care si Botosani - unde elevii nu au fost monitorizati video.

"Au existat discutii cu privire la faptul ca nu au fost montate camere de supraveghere in toate unitatile de invatamant din toata tara. Aceasta situatie nu se va mai repeta la sesiunea a doua, vom incerca sa avem cu toti sisteme de supraveghere. La centrul de la Laurian avem asigurata supravegherea video si incercam sa gasim resurse financiare pentru a fi instalate camere si la Scoala 10. Vor fi circa 1300 de candidati, in jur de 900 la Laurian, iar restul al Scoala 10", a declarat in urma cu scurt timp Ada Macovei, inspector general in cadrul ISJ Botosani.

Dupa prima sesiune a bacalaureatului din acest an, judetul Botosani s-a clasat intre primele 5 judete din tara, dupa procentul de promovabilitate. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
12

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
33

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
39

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...