Ada Macovei o apara pe educatoarea analfabeta si face trimitere la avocati, medici sau politisti!

Ada Macovei o apara pe educatoarea analfabeta si face trimitere la avocati, medici sau politisti!
"Era stresata, nu a dat in viata ei nota explicativa!". Ada Macovei s-a aratat extrem de deranjata de faptul ca o nota explicativa data de o educatoare din judetul Botosani a facut valva in media locala si nationala din cauza gravelor greseli de scriere.

Sefa Educatiei botosanene spune ca femeia a gresit din cauta stresului. Mai mult, mentioneaza Ada Macovei, nu numai in invatamant se gasesc astfel de mostre, ci si in cadrul altor categorii profesionale, dand exemplu avocati, medici sau politisti.

"In toate domeniile sunt oameni care nu stiu sa scrie, nu numai in invatamant, si nu trebuie scos invatamantul in fata de fiecare data numai cu aspecte negative. Eu am vazut avocat care nu stie sa puna cratima, e avocat si e absolvent de inalte studii academice, cu mari pretentii, cu mare concurenta. Am vazut si medici, si sunt procese-verbale pe care daca trebuie sa le intocmeasca cineva in trafic dureaza un ceas. In toate categoriile sunt persoane care nu stapanesc gramatica limbii romane. Nu se intampla numai la noi. Era stresata, nu a dat in viata ei nota explicativa. De ce scoatem Botosaniul tot timpul in fata?", a spus Ada Macovei, inspector general. 



Scandalul a pornit de la o nota explicativa data de un cadru didactic, la solicitarea Inspectoratului Scolar Judetean Botosani, in legatura cu desfasurarea examenului de bacalaureat la Colegiul National "Grigore Ghica" Dorohoi. Este vorba despre o educatoare care a avut sarcina de a supraveghea elevii. Din nota explicativa reiese ca dascalul nu stapaneste nici cele mai elementare notiuni de ortografie, dar face si greseli cu totul incredibile pentru statutul pe care il impune notiunea de educator, si anume: "bacaloriat", "supravechetor", ultima fraza fiind de-a dreptul antologica: "Sa facut aceste erori fara intenti".

Chiar daca a dovedit ca nu corespunde cerintelor unui cadru didactic pregatit corespunzator, educatoarea in cauza nu va pati nimic. Astfel incat nu ne ramane decat sa spunem si noi, cu un gust amar: "Sa facut aceste erori fara intenti".

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
5

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
259

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
229

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...