Violenta din Scoala de la Rachiti, generata tot de politica - "Mi-a dat o palma si apoi un cap in gura", acuza directorul!

Violenta din Scoala de la Rachiti, generata tot de politica - "Mi-a dat o palma si apoi un cap in gura", acuza directorul!

Eugen Nistor, directorul Scolii Rachiti

Bataia zdravana primita vineri dimineata de directorul Scolii de la Rachiti pare sa fi pornit de la politica, intrucat profesorul de matematica, acuzat de director ca l-ar fi batut, a precizat ca, desi este profesor in scoala respectiva de 12 ani, director a ajuns Eugen Nistor, care a venit prima oara in scoala pe 14 septembrie, fiind instalat de PD-L.

"Eu sunt numit director din septembrie, si probabil cu acest lucru nu este de acord. A venit dimineata peste mine in birou si mi-a dat o palma si apoi un cap in gura ca i-am acordat 2% la salariu, pentru merite deosebite, insemnand 120 lei, si ca am tipat la femeia de serviciu. A fost nemultumit ca i-am dat 120 lei, mai mult decat oricare profesor din scoala. Asa e el, mai altfel decat ceilalalti. Consiliul de Administratie a decis acordarea de 2% pentru cei trei profesori de matematica, printre care si el, pentru ca a avut lectie deschisa. Cum sa ma lovesc singur, niciodata nu am primit nicio palma", a declarat Eugen Nistor, directorul Scolii Rachiti.

De cealalta parte, profesorul de matematica, Gabriel Apetrei, neaga acuzatiile care i se aduc de catre directorul scolii, mai mult, il acuza pe director ca tipa la toata lumea si ca se comporta urat.

"Nu este adevarat ce spune domnul director, eu nu l-am lovit. Sa spuna mai bine de cate ori am facut sesizari la ISJ, ca domnul director e mereu nervos, tranteste usile si ma injura mereu. Minte cu nerusinare, eu nici macar nu l-am atins, a ajuns in pragul nebuniei de cand este director pus de PD-L, tipa la toata lumea si se comporta urat, sustine ca este sustinut de partid si are pile si face ce vrea el, eu nici nu l-am atins si nici nu sunt martori in acest sens, el s-a lovit singur. Sunt in scoala asta de 12 ani de zile si dumnealui a venit pe 14 septembrie, pe criterii politice. Doamna Macovei, care e aici de fata, e deschisa si buna profesoara, dar influentata de toti din jur", a declarat Gabriel Apetrei, profesorul de matematica.

Inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean, Ada Macovei, care a plecat la Rachiti de indata ce a aflat de acest scandal, a mentionat ca se va derula o ancheta pe linie administrativa, pentru a se constata ce a fost de fapt, intrucat sunt declaratii contradictorii.

"Imi pare rau ca asistam la astfel de evenimente, speram sa se rezolve intr-un fel conflictele si sa nu mai existe probleme in nicio unitate de invatamant. Cu siguranta se va derula o ancheta pe linie administrativa sa constatam ce a fost de fapt, pentru ca sunt declaratii contradictorii si trebuie sa fie scos adevarul la iveala", a declarat Ada Macovei, inspectorul general al ISJ.

"Aici la scoala am recomandat sa nu se faca politica, ca nu este normal, si sa se faca politica educatiei. Cert este ca domnul director a fost numit printr-o decizie. De la inceputul numirii sale, domnul director mi-a spus ca a fost primit cu o ostilitate foarte mare de catre unele cadre didactice", a declarat Toader Buliga, primarul localitatii Rachiti.

De violenta din scoala din Rachiti a aflat si Politia, intrucat directorul Eugen Nistor s-a prezent la Postul de Politie din localitate, imediat ce a  fost agresat pentru a depune o plangere impotriva profesorului de matematica.

"Astazi s-a prezentat la Postul de Politie directorul scolii, ca a fost batut de un profesor de matematica, in urma unei discutii contradictorii. Am mers si am verificat la fata locului, pentru aplanarea conflictului, am condus pe profesorul de matematica sa dea o declaratie cu privire la acest fapt. Am inteles ca aceasta starea de tensiune in scoala e de mai demult. Directorul spune ca a fost lovit, iar profesorul spune ca nu l-a lovit. Acum suntem in verificari si contiuam sa dezamorsam conflictul din scoala", a declarat Toader Crihan seful de post din Rachiti.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
311

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
449

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
578

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...