245 sau 500 kilograme de carne confiscata de DSV si CJPC?

245 sau 500 kilograme de carne confiscata de DSV si CJPC?

 Minodora Vasiliu, director DSVSA  

Un urma unui control efectuat ieri, la un magazin cu carne si preparate din carne din municipiul Botosani, a fost gasita de catre comisarii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului si angajatii Directiei Sanitar-Veterinare kilograme bune de carne alterata.

Controlul efectuat de o comisie mixta, de la CJPC si DSV, a venit in urma unei sesizari telefonice, cum ca mirosul din magazinul respectiv este unul specific carnii stricate. In tot acest control exista insa si o discordanta, respectiv numarul de kilograme confiscate, intrucat reprezentantii CJPC au precizat ca s-au confiscat aproape 500 kilograme carne, iar reprezentantii DSV au spus ca au fost confiscate 245 kilograme carne de porc si vita.

"Din fericire carnea nu a fost cumparata de nimeni, fiind primita sesizare la prima ora. La magazinul respectiv nu a functionat cu o seara in urma aparatul frigorific in care a fost depozitata carnea respectiva, ca urmare a doua zi era depreciata din punct de vedere al consumului si s-a facut o comisie mixta, CJPC a aplicat amenda de 20.000 de lei, iar DSVSA a facut confiscarea la 245 de kilograme de carne de porc si de vita. Ieri aceasta carne a fost incinerata, deci nu mai exista nici un risc pentru consumatori", a declarat Minodora Vasiliu, director  DSVSA.

Potrivit reprezentantilor CJPC, magazinul respectiv a fost inchis temporar, pana se remediaza deficientele, dandu-se o sanctiune de 20.000 lei.

"Ieri am primit o sesizare telefonica ca la acel magazin este un miros greu, a carne stricata. Era nenorocire inca de la intrarea in magazin, insa, culmea, lumea statea la rand si chiar cumpara carne tocata, m-am asezat si eu la coada si am vazut cum o botosaneanca luase deja 5 kilograme, am luat si am mirosit-o si i-am aratat si doamnei care a cumparat-o, si-a primit femeia banii inapoi, in vitrina carnea aia era neagra si lipicioasa si curgea din ea un fel de apa, preparatele erau la fel expirate si cu o culoare dubioasa, insa lumea cumpara carnea asta imputita, in total am confiscat o cantitate mare, in jur de 500 de kilograme de carne de vita si de porc", a declarat Alexandru Zarug, directorul CJPC.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
15

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
22

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
33

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...