Vineri, la Muzeul Judeţean: "Sub semnul lui Marte. Armele de-a lungul timpului"

Muzeul Județean Botoșani, în colaborare cu Complexul Muzeal Național "Moldova" Iași, organizează, în premieră, expoziția "Sub semnul lui Marte. Armele de-a lungul timpului".

Proiectul reunește arme și elemente de armură din diverse perioade: preistorie, antichitate,  ev mediu și epoca modernă.

Vizitatorii sunt invitați să descopere cele mai interesante piese: săbii, coifuri turcești, iatagane, pistoale de luptă alături de costume militare de epocă. Majoritatea exponatelor reprezintă  adevărate opere de artă, fiind foarte elaborat realizate.

Expoziția pune accentul pe evoluția armelor în concordanţă cu cea a tehnicii de luptă și fabricare, informează un comunicat remis Ştiri.Botoşani.Ro.

Vizitatorii sunt așteptați în data de 25 septembrie, ora 12.00, la deschiderea oficială a expoziției în Sala Mare a Muzeului Județean Botoșani.

Programări pentru vizitarea expoziției se pot face la numărul de telefon 0231.51.34.46, sau la sediul din str. Unirii, nr. 15, în perioada 25 septembrie-22 octombrie 2015.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul cu remarcabile contribuții la dezvoltarea muzicii bisericești! (Foto, Video)

astăzi, 10:55

Numeroase lucrări de specialitate îi menționează prezența în arealul spiritual și artistic al secolului XX, de la prestigiosul Lexicon al Muzicienilor Români, realizat în ...

Bărbat scos afară din locuință, ce fapte a comis un botoșănean!

astăzi, 10:36

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat de 55 de ani, din municipiul Botoșani, pentru faptul că a avut un comportament ...

Un botoșănean este în stare gravă, familia are nevoie de sprijin: ”E timpul să dăm extemporal la educație civică!” (Foto)

astăzi, 10:05

Andrei este din Rânghilești Deal, comuna Santa Mare, județul Botoșani. Tatăl a doi copii, un om dedicat și muncitor, se zbate astăzi să depășească o situație gravă: cu arsuri pe 70% ...